Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedie rutieră la Lumina! Un autobuz a lovit o wollă Eugen Ştefanenco şi Petrică Radu au fost condamnaţi

ro

16 Mar, 2015 00:00 2456 Marime text
Judecătoria Constanţa a închis dosarul accidentului de la începutul lunii februarie 2010, de la Lumina, în urma căruia doi bărbaţi au murit. Petrică Radu, din Cogealac, şoferul autobuzului, dar şi Eugen Ştefanenco, din Lumina, conducătorul auto-utilajului, ambii de circa 50 de ani, au fost condamnaţi. Radu a luat trei ani cu suspendare sub supraveghere, în timp ce Eugen Ştefanenco s-a ales cu 1,3 ani cu suspendare condiţionată.

Instanţa a admis în parte acţiunea civilă promovată de Ilie Ioniţă şi l-a obligat pe Petrică Radu în solidar cu părţile responsabile civilmente SC Asirom Vienna Insurance Group SA şi SC Dumacris INST. SRL Constanţa la plata sumei de 10.000 de euro către aceasta, echivalentul în lei la cursul oficial al BNR
de la data plăţii, cu titlu de daune morale. Mai mult decât atât, Judecătoria Constanţa a admis în parte şi acţiunea civilă promovată de Elena Ioniţă şi l-a obligat pe Radu, în solidar cu părţile responsabile civilmente, la plata sumei de 10.000 de euro către aceasta, echivalentul în lei la cursul oficial al BNR de la data plăţii, cu titlu de daune morale.
 
Acţiunile civile promovate de Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală Eforie Sud şi de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa au fost respinse ca inadmisibile. Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă, ea putând fi atacată cu drept de apel în termen de zece zile de la comunicare.
 
Amintim că, potrivit lucrătorilor Poliţiei Rutiere Constanţa, la începutul lunii februarie 2010, pe DN 22, în localitatea Lumina, Petrică Radu a condus un autobuz de călători aparţinând SC Dumacris SRL, pe drumul dintre Tariverde şi Constanţa. Într-o curbă, în localitatea Lumina, şoferul ar fi pierdut controlul direcţiei şi a pătruns pe contrasens, unde a lovit o wollă condusă de Eugen Ştefanenco. Doi pasageri de pe locurile din faţă, din autobuz, respectiv Niculae Chiriţă, de 53 de ani, şi Ion Ioniţă, de 30 de ani, din Fântânele, au decedat pe loc.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii