Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:48 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trafic de droguri în parcarea subterană unui centru comercial, din municipiul Constanța

ro

27 Mar, 2024 17:03 908 Marime text
Foto: IPj ConstanțaPolițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța, au documentat activitatea infracțională a 4 persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Potrivit IPJ Constanța, două persoane au fost prinse în flagrant delict, în timp ce ar fi deținut, într-un autoturism staționat într-o parcare subterană a unui centru comercial, din municipiul Constanța, aproximativ 980 de grame 4-CMC, 220 de grame 2-MMC și 40 de grame de canabis, în scopul comercializării.

„De asemenea, din actele de urmărire penală efectuate  a rezultat că, în perioada octombrie 2023 – martie 2024, celelalte două persoane ar fi deținut, intermediat și vândut direct, droguri de risc, mare risc și substanțe psihoactive (canabis, 3-CMC, 4-CMC și 2 MMC) către consumatori, din județul Constanța, pentru sume între 200 și 2.500 lei.

Au fost puse în aplicare 8 mandate de percheziție domiciliară și 4 mandate de aducere, fiind descoperiți și ridicați aproximativ 24.000 de lei, 310 lire, precum și alte mijloace de probă.

La datele de 26 și 27 martie 2024, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea a 4 persoane, pentru 24 de ore.

Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanța, cu propunerea de arestare preventivă a celor 4 persoane, pentru 30 de zile“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Constanța.


Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanța.

„Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție“ - au mai menționat anchetatorii.

Citește și: 

Tânăr prins cu droguri la Cernavodă. ”Fumez pentru că mă fac o persoană mai bună”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii