Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:15 27 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tot mai inventivi. Vezi ultima găselniţă a infractorilor care apelează la metoda „Accidentul“

ro

21 Feb, 2017 10:10 1811 Marime text

La data de 20.02.2017, ora 17.30, polițiștii din cadrul Secției 2 au fost sesizați de către un bărbat, în vârstă de 63 de ani, din Constanța, cu privire la faptul că a fost apelat telefonic de către un bărbat care i-a solicitat suma de 18.000 de euro pentru a-i transporta fiul, implicat într-un accident rutier, în Anglia, unde să fie operat.

Bărbatul și-a dat seama că poate fi victima unei înșelăciuni și a încheiat convorbirea.


În cauză, polițiștii au deschis o anchetă în vederea identificării autorului, depistarea acestuia și tragerea lui la răspundere penală.

Recomandări ale poliţiştilor

Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, precizăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.
Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală.

Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.

Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii