Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:24 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tone de peşte şi plase de pescuit confiscate în Delta Dunării

ro

23 Jan, 2013 20:15 3551 Marime text
peste.jpgPoliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat, în această săptămână, mai multe acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în Delta Dunării, constituind echipe comune de control cu reprezentanţii ARBDD şi ANPA.

În urma acţiunilor desfăşurate, au fost identificaţi patru cetăţeni români care transportau cu ambarcaţiuni pescăreşti, respectiv cu o autoutilitară, cantitatea de 1.813 kilograme de peşte din specii diferite şi plase de pescuit comercial în lungime de 2.929 de metri fără documente justificative.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial PF Tulcea şi reprezentanţi ai ARBDD au acţionat pe lacul Dunavăţ, din judeţul Tulcea, unde l-au identificat pe S.S., de 24 de ani, care transporta cu o barcă 1.501 kilograme de peşte, de specii diferite, fără documente justificative.

În jurul orei 22.30, poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Tulcea au oprit pentru control, în apropierea localităţii Murighiol, o autoutilitară condusă de AC, de 22 de ani, domiciliat în Bucureşti.

În interiorul autoutilitarei înmatriculate în Bucureşti a fost descoperită cantitatea de 111 kilograme de peşte pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente de provenienţă şi transport.

Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Chilia au acţionat pe lacul Babina, din judeţul Tulcea, unde au verificat o ambarcaţiune condusă de N.A., în vârstă de 25 de ani.

În urma controlului a fost descoperită cantitatea de 154,4 kilograme de peşte şi un număr de 33 de plase de pescuit tip setcă, din aţă, în lungime de 2.929 de metri.

Persoana în cauză nu a putut prezenta documente justificative pentru desfăşurarea de activităţi de pescuit comercial, astfel încât poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele evaluate la 6.600 de lei, precum şi ambarcaţiunea din fibră de sticlă, un motor de barcă marca Suzuki, un rezervor de benzină şi 2 rame, valoarea acestor bunuri fiind de aproximativ 8.200 de lei.

În aceeaşi zi, în jurul orei 11.00, poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Tulcea şi reprezentanţi ai ANPA l-au identificat, pe raza localităţii Măcin, pe T.C., de 46 de ani, care oferea spre comercializare, într-o piaţă agroalimentară, cantitatea de 47 de kilograme de peşte fără documente legale. Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 1.813,4 kilograme de peşte, evaluată la aproximativ 1.000 de lei, pe care ulterior au predat-o spe valorificare unor societăţi comerciale de profil, în conformitate cu prevederile legale.

Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de braconaj piscicol, prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii