Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Timișoara. Un pacient și chirugul care îl opera au suferit arsuri în timpul intervenției medicale

ro

01 Apr, 2022 14:08 927 Marime text
Sală de operație, foto cu rol ilustrativ: Pixabay

Un pacient în vârstă de 84 de ani, cu afecţiuni oncologice, care a necesitat o intervenţie chirurgicală, a suferit arsuri la nivelul feţei, iar medicul chirurg s-a ars la mână, după ce a fost schimbată procedura anesteziei în timpul operaţiei şi a apărut o flamă. 

„Un pacient de 84 de ani, cu patologie neoplazică, a necesitat o biopsie ganglionară în regiunea submandibulară. Din cauza problemelor de sănătate şi a vârstei, s-a adoptat

anestezia superficială, dar în timpul operaţiei s-a constatat că durata intervenţiei va fi mai mare şi atunci s-a ales schimbarea tipului de anestezie. La manevrele de schimbare a procedurii s-a produs o scăpare de oxigen care a provocat o flamă şi o arsură, nu extrem de gravă, la nivelul feţei, în zona operaţiei.

S-a remediat totul, pacientul va primi îngrijiri corespunzătoare", a declarat, pentru AGERPRES, managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Sorin Barac.

Fiind vorba despre un spațiu de lucru de circa 25 de centimetri pătraţi, flama a afectat şi mâinile medicului chirurg, precum şi ale asistentei.

sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii