Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:53 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ţigarete de contrabandă, descoperite de poliţişti

ro

07 Feb, 2014 00:00 1298 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit la bordul unei nave sosite în Portul Constanţa 19.000 de ţigarete de contrabandă, pe care comandantul încerca să le introducă ilegal în ţară.

Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrători vamali şi reprezentanţi ai Căpităniei Zonale Constanţa, au desfăşurat controlul unei nave sub pavilion Tanzania, sosită în Portul Constanţa din direcţia Grecia. În urma controlului, au fost descoperite într-o magazie a navei, ascunse şi nedeclarate, 19.000 de ţigarete netimbrate, de diferite mărci.
Întreaga cantitate de ţigarete, în valoare de aproximativ 12.350 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării.
Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală comandantului navei, un cetăţean sirian în vârstă de 42 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă prin „deţinere, transport şi comercializare a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că provin din contrabandă” şi evaziune fiscală, prin „deţinerea în afara antrepozitului fiscal a unei cantităţi de produse accizabile supuse marcării, nemarcate şi marcate necorespunzator peste limita a 10.000 de ţigarete”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii