Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:23 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tânăr de 17 ani reținut pentru comiterea a 22 de furturi din autoturisme!

ro

17 Aug, 2023 15:22 746 Marime text
foto: Unsplash
Bănuit de comiterea a 22 de furturi din auto, identificat de polițiștii Biroului de Investigații Criminale! 

Potrivit IPJ Bistrița Năsăud, la data de 16 august a.c., în urma cercetărilor efectuate de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bistrița, Biroul de Investigaţii Criminale, a fost identificat un minor de 17 ani care locuiește fără forme legale în Bistrița, bănuit de comiterea a 22 de furturi. Acesta se află în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, fiind arestat preventiv și cercetat într-un alt dosar instrumentat de polițiștii Biroului de Investigații Criminale.

Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că, în perioada 5 ianuarie 2022-7 iulie 2023, acesta ar fi pătruns în incinta a 22 de autoturisme parcate pe raza municipiului Bistrița, în unele cazuri profitând de faptul că portierele autoturismelor nu erau asigurate și ar fi sustras bunuri și bani. Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor se ridică la aproximativ 39.000 lei. 

Tânărul rămâne în arestul I.P.J. Bistrița-Năsăud, iar polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale, din cadrul Poliţiei Municipiului Bistriţa, continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt și furt calificat, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, a mai precizat sursa citată. 


În foarte multe dintre cazurile de furt din autoturism, instrumentate de poliţişti, s-a constatat că infractorii au profitat de faptul că proprietarii au lăsat portierele autoturismelor neasigurate, că au etalat la vedere genţi, poşete, laptopuri sau telefoane mobile.

Polițiștii transmis următoarele recomandări proprietarilor de autoturisme :

- Acordați atenție locului ales pentru parcarea autoturismului. Acesta ar trebui să fie într-o zonă bine luminată pe timp de noapte;

- Păstrați-vă întotdeauna cheile (mai ales cele pentru mașinile dotate cu sistem Keyless), la loc sigur. Folosindu-se de cheile autoturismului, hoții își asigură succesul.

- Montați anvelopele pe autoturism folosind și prezoane antifurt.

- În cazul spargerii autoturismului vă recomandăm să nu pătrundeți în interior până la sosirea Poliției pentru a nu compromite eventualele urme lăsate de autori.


Citește și:

Record de mașini sparte într-o singură noapte. Un tânăr a distrus 16 autoturisme pentru a fura diverse bunuriRecord de mașini sparte într-o singură noapte. Un tânăr a distrus 16 autoturisme pentru a fura diverse bunuri



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii