Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:50 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surse. Rusia Explozie gigantică la o benzinărie din Daghestan. Imagini cutremurătoare de la fața locului (VIDEO)

ro

15 Aug, 2023 13:42 1007 Marime text
Sursă foto: agerpres.ro
  • Conform agerpres.ro, o explozie din Daghestan, republică din Caucazul rus, la o benzinărie din acea zonă ar fi ucis cel puțin 35 de oameni și alte zeci de persoane ar fi fost rănite de suflul exploziei.
 
Potrivit agerpres.ro, ar fi avut loc o explozie la o benzinărie din Daghestan, Rusia, care ar fi ucis cel puțin 35 de oameni și ar fi rănit zeci de alte persoane.
 
„Numărul total de morţi este de 35“, potrivit ministerului, care evocă de asemenea zeci de răniţi.

Cu puţin timp înainte, Ministerul rus al Sănătăţii a anunţat un bilanţ de 33 de morţi şi circa 80 de răniţi.

Cauzele catastrofei nu sunt încă cunoscute, dar accidentele şi incendiile de acest tip sunt ceva obişnuit în Rusia, potrivit AFP. Adesea, ele sunt provocate de încălcări ale normelor de securitate sau de vechimea instalaţiilor.

Explozia, produsă în cursul nopţii, a devastat o staţie de benzină dntr-o periferie a Mahacikala, capitala Daghestanului, şi a provocat un crater de mari dimensiuni şi un incendiu gigantic, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea rusă.

„Totul în jurul nostru era în flăcări (...), nu se vedea nimic“, a povestit un martor pentru canalul de televiziune rus Ren-TV, în timp ce medicii îi acordau îngrijiri pentru o rană la cap.

Preşedintele rus Vladimir Putin a transmis marţi, 15 august 2023, condoleanţe apropiaţilor victimelor şi le-a urat răniţilor „o restabilire rapidă“, potrivit unui comunicat al Kremlinului, Liderul din Belarus, Aleksandr Lukaşenko, aliat al Moscovei, a transmis şi el condoleanţe.

„Cauzele tragediei sunt pe cale de a fi clarificate“, a postat pe Telegram liderul din Daghestan, Serghei Melikov, aducând un elogiu „acţiunilor eroice“ ale salvatorilor care au permis evitarea unui bilanţ mai grav.

 

Citește și:

Cazuri șocante în ArgeșUn copil de 2 ani, lovit de o mașină, a suferit un traumatism la cap! Un biciclist, decedat într-un alt accident
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii