Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:18 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rusia a anunțat! A descoperit urme de explozibili pe o navă de cereale străină

ro

24 Jul, 2023 10:17 1173 Marime text
foto: Pexels Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei a anunţat luni că a descoperit urme de explozibili pe o navă ce naviga din Turcia către portul Rostov-pe-Don pentru a lua cereale, a relatat agenţia de presă TASS, preluată de Reuters.

Agenţia oficială rusă citează FSB care a afirmat că nava a fost andocată în portul ucrainean Chilia (Chilia Nouă n.r.) în luna mai şi că ar fi putut fi folosită pentru a livra explozibili în Ucraina.

Anunţul vine la o săptămână după ce Rusia s-a retras dintr-un acord ce a permis Ucrainei să exporte cereale din porturile sale la Marea Neagră, cu nave supuse inspecţiilor de securitate.

"Pe 22 iulie, în cala unei nave străine de marfă care se afla pe drum din Turcia către portul Rostov-pe-Don pentru a încărca cereale, au fost găsite urme de explozibili - dinitrotoluen şi tetril. Au fost descoperite de asemenea semne de interferenţă în părţile structurale ale navei", a declarat FSB într-un comunicat citat de TASS.

Potrivit FSB, nava şi-a schimbat numele în timp ce se afla în portul Tuzla din Turcia la începutul acestei luni şi şi-a înlocuit echipajul, care era format din 12 cetăţeni ucraineni., scrie Agerpres.ro. 

"Aceste circumstanţe pot indica posibilitatea utilizării navei civile străine pentru livrarea explozibililor pe teritoriul Ucrainei", potrivit FSB.

Nava, pe care nu a numit-o, a fost inspectată în Strâmtoarea Kerci şi i s-a interzis să-şi continue deplasarea, ulterior nava părăsind apele ruseşti, a mai precizat FSB.

Reuters nu a putut confirma imediat detaliile comunicatului FSB.


Citește și: 

Zeci de angajați ai Ambasadei Rusiei la București se vor întoarce în Rusia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii