Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:14 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Momente de groază! Rușii au atacat portul Reni de pe Dunăre, aflat în aproprierea României

ro

16 Aug, 2023 09:50 1220 Marime text
  • În ciuda tirului continuu al antiaerienei, una dintre drone şi-a atins ţinta, iar o explozie puternică a putut fi observată.

Portul ucrainean Reni de pe Dunăre, aflat în apropiere de graniţa cu România, a fost bombardat, din nou, noaptea trecută de ruşi. Bombardamentele au avut loc între orele 02.00 şi 04.00. Românii aflaţi în zonă au filmat atacul ruşilor şi au publicat imaginile pe Twitter, informează Antena 3

Pe imaginile publicate pe Twitter se poate observa cum apărarea antiaeriană a Ucrainei încearcă să doboare, cel mai probabil, dronele cu care Rusia a atacat, din nou, infrastructura portului ucrainean de la Dunăre.

În ciuda tirului continuu al antiaerienei, una dintre drone şi-a atins ţinta, iar o explozie puternică a putut fi observată.

La începutul acestei luni, ruşii au atacat porturile Reni şi Izmail, iar atacurile au provocat panică în localităţile româneşti aflate la graniţa cu Ucraina.

„Strategia armatei ruse este să distrugă capacităţile portuare ale Ucrainei pentru a-i văduvi de venituri pe care le-ar putea încasa în urma exporturilor de grâne. În acest sens, porturile Reni şi Izmail sunt părţi importante în strategia rusă deoarece pe aceste canale urmează a se exporta o mare parte din grâul ucrainean.

Probabil că vor continua bombardamentele şi la Reni şi Izmail, dar şi la Odesa şi alte porturi maritime ale Ucrainei. Singura soluţie pe care o mai are Ucraina este să exporte prin România, situaţie care, însă, ne creează şi nouă destule probleme. E vorba de aglomerarea porturilor, de securitatea navelor care pleacă din Portul Constanţa şi e vorba de siguranţa rutei până în Istanbul pentru că odată ce părăsesc porturile româneşti se află în ape internaţionale şi incidentul cu nava sub pavilion Palau se poate repeta oricând“, a declarat Marian Zidaru, analist militar.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii