Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:32 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Studenţi ai Academiei de Poliţie, în stagiul de practică la Garda de Coastă

ro

17 Feb, 2017 12:20 2309 Marime text
În această perioadă, timp de patru săptămâni, opt studenţi din cadrul Academiei de  Poliţiei „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti, arma poliţia de frontieră, îşi desfăşoara stagiul de practică în cadrul structurilor operative aparţinând Gărzii de Coastă.

De la începutul acestei săptămâni, un număr de opt studenţi ai Academiei de  Poliţiei „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti execută stagiul de pregătire poliţienească şi legislaţie de frontieră în cadrul structurilor operative din zona de competenţă a Gărzii de Coastă.

Pe perioada stagiului de practică, cei opt viitori ofiţeri vor desfăşura activităţi specifice fiecărei structuri, astfel: trei studenţi în cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea, doi studenţi la Grupul de Nave Mangalia şi trei studenţi la Grupul de Nave Constanţa. Aceştia sunt repartizaţi în cadrul unor compartimente distincte, în funcţie de anul de învăţământ din care fac parte,  3 studenţi din anul I la compartimentul ture serviciu, 3  studenţi din anul II în Punctele de Trecere a Frontierei şi cei din anul III la compartimentul Combaterea Migrației Ilegale şi a Infracționalității Transfrontaliere.Studenţii vor participa atât la activităţi de pregătire, cât şi la activităti de punere în practică a cunoştinţelor teoretice dobândite în cadrul cursurilor desfăşurate la Academia de  Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”. Aceste activităţi, vor fi coordonate de ofiţeri specialişti din cadrul structurilor operative aparţinând Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea, Grupului de Nave Constanţa şi Mangalia.

Datorită varietăţii zonei de competenţă, studenţii au posibilitatea ca pe timpul misiunilor de supraveghere şi control  a frontierei de stat, să îşi formeze și să îşi perfecţioneze deprinderile practice specifice punctelor de trecere a frontierei de stat, respectiv „rutier”, „fluvial”, „portuar”, cât și frontierei verzi, deprinderi ce îi vor ajuta în viitoarea carieră de poliţist de frontieră.


Sursa foto: Garda de Coastă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii