Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:34 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Societate din Portul Constanța, sancționată de Garda de Mediu pentru dezmembrarea unei barje, fară să dețină autorizație de mediu (GALERIE FOTO)

ro

12 May, 2022 19:32 1294 Marime text
Nava dezmembrata ilegal în Portul Constanța. Foto: Garda de Mediu ConstanțaComisarii Gărzii Naționale de Mediu Constanta au realizat un control în Portul Constanta, danele 89-90, unde au constatat că o societate comerciala desfășoară activitate de dezmembrare a unei barje, fară să dețină autorizație de mediu.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Mediu Constanța, totodată, s-a constatat că deșeurile rezultate din tăierea/dezmembrarea navei nu sunt colectate pe tipuri, în recipienti adecvați și în spatii special amenajate pentru stocarea deșeurilor, în condiții care să garanteze reducerea riscului de poluare a mediului.

„Deșeurile nepericuloase (metalice) sunt amestecate cu deșeurile periculoase (izolație din fibra de sticla, azbest), iar starea de salubrizare pe platforma portuara este deficitara.
Au fost aplicate doua amenzi în valoare totala de 100.000 lei și o sancțiune complementara de suspendare a activității, în conformitate cu prevederile OUG 195/2005 privind protecția mediului și OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor. De asemenea, s-au stabilit masuri pentru rezolvarea neconformitatilor constatate cu ocazia controlului“ - au precizat reprezentanții Gărzii de Mediu Constanța.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii