Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Simpozion la Institutul Cantacuzino, cu prilejul a 156 de ani de la nașterea profesorului Ion Cantacuzino

ro

25 Nov, 2019 20:53 1441 Marime text
Simpozionul anual de comunicări științifice al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militar ,,Cantacuzino” s-a desfășurat luni, 25 noiembrie, în amfiteatrul instituției, la aniversarea a 156 de ani de la nașterea profesorului Ion Cantacuzino.

Pe timpul evenimentului, cercetători din cadrul Institutului au prezentat 29 de lucrări științifice structurate în trei secțiuni pe domenii de activitate.

Cele trei secțiuni au fost: „Impactul laboratoarelor de referință asupra sănătății publice”, „Studii translaționale de imunologie cu impact pentru sănătate” și „Oportunități pentru dezvoltare de metode și transfer tehnologic”.

Printr-o astfel de activitate a fost creat un mediu stimulativ adecvat pentru aducerea în prim-plan a celor mai recente realizări, cu un impact deosebit asupra cercetărilor curente din domeniile prezentate. Schimburile de opinii directe au generat astfel un transfer de cunoștințe și experiențe, pe teme de actualitate în domeniul sănătății publice.


Conferința a avut ca scop și dezvoltarea unei culturi a cercetării științifice în rândul specialiștilor de azi și de mâine, exact așa cum își dorea, acum aproximativ 100 de ani, Profesorul Ion Cantacuzino.

„Profesorul Ion Cantacuzino rămâne un exemplu pentru generațiile actuale de medici, cercetători și studenți care prin munca, dăruirea, profesionalismul și perseverența lor să ducă mai departe misiunea de protecție a sănătății semenilor”, transmit reprezentanții Institutului Cantacuzino.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii