Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:17 26 05 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

176.500 de doze de vaccin Moderna au sosit în România

ro

14 Jan, 2022 09:58 588 Marime text
  • 176.500 doze de vaccin Moderna au sosit în țară

176.500 doze de vaccin Moderna au ajuns în București și au fost stocate la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.
Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin au fost aduse în București pe cale terestră
Oficial de la  Grupul de comunicare al CNCAV

176.500 doze de vaccin Moderna au ajuns în București și au fost stocate la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.
Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin au fost aduse în București pe cale terestră. Dozele au fost depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național.
Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman. Până în prezent, 3.360.900 de doze Moderna au fost recepționate, iar 977.173 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.


* În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea prim-ministrului.
Sursa foto: pexels 

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii