Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:39 01 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șeful ISU Brăila despre căutările unui obiect zburător „Nu a fost identificat niciun obiect, iar căutările au fost sistate începând cu ora 12,00“

ro

30 Sep, 2023 14:28 774 Marime text
Inspectorul şef al ISU Brăila, col. Ion Cristian, a declarat, pentru AGERPES, că sâmbătă, începând cu ora 12,00, au fost sistate căutările întreprinse pe raza judeţului Galaţi, unde ar fi fost semnalată o pătrundere neautorizată în spaţiul naţional aerian.

Căutările au fost efectuate pe o zonă de aproximativ 10 km pătraţi, iar în urma acestora nu a fost identificat niciun obiect zburător căzut în zonă.

"Astă noapte, în jurul orei zero şi 15 minute, în dispeceratele inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă ale judeţelor Brăila şi Galaţi, s-a primit o informaţie de pătrundere în spaţiul naţional aerian, o pătrundere neautorizată. În urma acestei informaţii, atât la nivel naţional, cât şi la nivel zona, s-au luat măsuri de prevenire şi intervenţie, prevenire însemnând că a fost emis mesajul Ro-Alert pentru judeţele Galaţi şi Tulcea, iar ca intervenţie, la faţa locului, au fost mobilizate forţe din structurile Ministerului Afacerilor Interne - poliţie, jandarmerie, poliţie de frontieră şi ISU, atât din judeţul Brăila, cât şi din Galaţi. Au fost aproximativ 100 de cadre ale MAI care au efectuat căutări pedestre pe o zonă destul de mare, aproximativ de vreo 10 km pătraţi, pentru a încerca să identificăm acest obiect. În sprijin, astăzi dimineaţă, a venit şi un elicopter aparţinând structurilor Ministerului Apărării Naţionale, pentru a ne sprijini în acţiunile de căutare. Nu a fost identificat niciun obiect, iar căutările au fost sistate începând cu ora 12,00", a declarat col. Ion Cristian


Locuitorii municipiului Galaţi au primit, vineri noapte, mesaje Ro-Alert care anunţau căderea unor obiecte periculoase din spaţiul aerian şi cereau populaţiei să se adăpostească.

Potrivit prefectului de Galaţi, Claudiu Sorin Gavril, o persoană ar fi sunat la 112, vineri noapte, şi ar fi anunţat "că ar fi văzut ceva căzând pe câmpul aflat în zona cartierului Dimitrie Cantemir".

În zonă au fost mobilizate, vineri noapte, echipe ale ISU, IPJ, Jandarmeriei, Armatei, Poliţiei de Frontieră, care au scotocit câmpul la pas, căutările fiind oprite la ora 01,41, şi reluate sâmbătă dimineaţă.

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a alertat, vineri seara, în urma detectării unor grupuri de drone care se îndreptau spre teritoriul ucrainean, în proximitatea graniţei cu România, forţele aflate în Serviciul Poliţie Aeriană şi a notificat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă privind instituirea măsurilor de alertare a populaţiei din judeţele Tulcea şi Galaţi.

'În noaptea de 29 spre 30 septembrie, forţele ruse au executat o nouă serie de atacuri asupra unor obiective din Ucraina. În urma detectării unor grupuri de drone care se îndreptau spre teritoriul ucrainean, în proximitatea graniţei cu România, Ministerul Apărării Naţionale a alertat forţele aflate în Serviciul Poliţie Aeriană şi a notificat, începând cu ora 22,38, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă privind instituirea măsurilor de alertare a populaţiei din Judeţele Tulcea şi Galaţi', a informat un comunicat al MApN transmis, sâmbătă, AGERPRES.


Potrivit sursei citate, sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spaţiul aerian naţional, cu semnal detectat pe un traseu către municipiul Galaţi.

Ca urmare, forţe ale ISU, Poliţiei şi Poliţiei de Frontieră au fost redirecţionate către zonele din proximitatea municipiului Galaţi unde a fost înregistrat semnalul radar respectiv.

MApN a precizat că, până la acest moment, nu au fost identificate obiecte căzute din spaţiul aerian pe teritoriul naţional şi că în cursul zilei de sâmbătă vor continua căutările.

Conform sursei citate, la ora 01,41, a fost declarată încetarea măsurilor de alertare în toate zonele vizate.

MApN a menţionat că informează în timp real structurile aliate cu privire la situaţiile generate de aceste atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea, şi că va reveni cu detalii, în funcţie de evoluţia situaţiei. 

Sursa: Agerpres.ro 

Citește și: 

Alertă în Tulcea și Galați, în urma detectării unor grupuri de drone! Anunțul MApN
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii