Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:40 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Secretarul de stat George Niculescu, fost prefect al Constanței, favorit pentru preluarea conducerii ANRE

ro

18 Apr, 2023 13:49 2108 Marime text


George Niculescu, care este, în prezent, secretar de stat în Ministerul Energiei, și-a depus candidatura pentru conducerea Autorității Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

Pe lângă acestea, mai multe persoane, din partea diferitelor partide politice și-au depus candidatura pentru posturile scoase la concurs, însă fostul prefect al județului Constanța ar fi preferat. Mâine, 19 aprilie 2023, ar urma să aibă loc votul.

Printre candidaturile depuse, dar nu se limitează la acestea, îi regăsim pe:
  • George Sergiu Niculescu, actual secretar de stat la Ministerul Energiei (susținut de PNL)
  • Radu Florin Porumb (susținut de USR)
  • Sorin Bumb, senator PNL, vicepreședintele Comisiei pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale din Senat
  • Cornelia Sulger, membru actual al comitetului de reglementare ANRE, fostă candidată PSD la alegerile parlamentare
  • Scarlat Iriza, fost deputat și senator PSD de Gorj
  • Gabriela Moroianu, ziaristă, deține site-ul Focus Energetic
  • Zoltan Nagy-Bege, actual vicepreședinte ANRE, susținut de UDMR
  • Florențiu Vintilă, actual director în cadrul ANRE
  • Adrian Borotea, vicepreședintele RWEA (Romania Wind Energy Association), fost vicepreședinte ANRE
  • Daniel Bogdan, șef serviciu la HIDROSERV
Posturile vacante sunt de președintele ANRE, vicepreședintele ANRE și două posturi de membru în Comitetul de reglementare.

George Niculescu este, în prezent, secretar de stat în Ministerul Energiei, funcție ce o ocupă încă din martie 2021, odată cu instalarea guvernului Ciucă. Este membru în Comitetul de supraveghere al Hidroelectrica și în consiliile de administrație ale companiilor cu capital de stat Nuclearelectrica și Administrația Porturilor Maritime SA, posturi la care va trebui să renunțe dacă va deveni președintele ANRE. A fost membru în consiliile de administrație de la Damen Shipyards și Romgaz.
 
În perioada 2020-2021 a fost director general al companiei CDG SRL din Giurgiu, specializată în producția și vânzarea de energie electrică.
 
Între 2019 și 2020 a fost prefectul județului Constanța, anterior lucrând atât în mediul privat, cât și la Primăria Eforie și Consiliul Județean Constanța.

UPDATE

La ora 14, au avut loc audierile candidaților pentru funcțiile de conducere ANRE.

Printre altele, Niculescu a precizat că “Voi renunța la toate acțiunile din domeniul energiei și la CA-urile în care sunt, dacă voi fi ales președinte ANRE”

Întrebat de liderul AUR, George Simion, câte acțiuni deține la OMV Petrom și în câte Consilii de Administrații este, George Niculescu: “Numărul de acțiuni la OMV Petrom este trecut în declarația de avere. Numărul de CA este trecut de asemenea în declarația de avere. Voi renunța la CA în care sunt membru și la portofoliul de acțiuni din domeniul energiei, dacă voi fi numit la conducerea ANRE”. “Imi doresc functia de presedinte, stiu ca nu va fi usor”, a mai spus acesta. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii