Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:07 13 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Schimbare de comandă la una din unitățile Brigăzii 9 Mecanizată Constanța (galerie foto)

ro

21 May, 2020 02:03 1895 Marime text
  • Locotenent-colonelul Iulian Popa a preluat comanda şi Drapelul de Luptă ale unităţii de la locotenent-colonelul Viorel Bușcu.
În urmă cu două zile la sediul Batalionului 912 Tancuri „Scythia Minor” din garnizoana Murfatlar a avut loc ceremonia de predare-primire a comenzii unităţii şi Drapelului de Luptă.
 
Locotenent-colonelul Iulian Popa a preluat comanda şi Drapelul de Luptă ale unităţii de la locotenent-colonelul Viorel Bușcu.

La ceremonia desfăşurată într-un cadru restrâns, cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus, a participat comandantul Brigăzii 9 Mecanizată “Mărăşeşti”, general de brigadă Florin-Marian Barbu.
 

De-a lungul carierei, locotenent-colonelul Iulian Popa a îndeplinit numeroase funcţii, dintre care amintim: comandant pluton, comandant companie, şef compartiment operaţii şi instrucţie în cadrul structurii operaţii şi instrucţie, ofiţer cursant la Universitatea Naţională de Apărare în perioada 2016-2018 şi şef al operaţiior şi instrucţiei la Brigada 9 Mecanizată “Mărăşeşti”.


De asemenea, noul comandant al batalionului a participat la două misiuni în teatrul de operaţii Afganistan, în anii 2006 şi 2012.

Reamintim că locotenentul-colonel Viorel Buşcu se afla la comanda unității de la finele lunii septembrie 2017 când a preluat Drapelul de Luptă de la comandantul Brigăzii 9 Mecanizată “Mărăşeşti”, colonelul Dorin Toma.

Sursa foto: Facebook/Brigada9Mecanizata - Cap. Răzvan Dinică
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii