Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:02 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Constanța. Zi de sărbătoare la Batalionul 912 Tancuri ,,Scythia Minor”. S-au împlinit 72 de ani de la înfiinţarea unităţii

ro

02 Jul, 2021 17:58 2151 Marime text
  • Aniversarea celor 72 de ani de existenţă a debutat cu ceremonia militară organizată la sediul batalionului.

Militarii Batalionului 912 Tancuri ,,Scythia Minor” au aniversat 72 de ani de la înfiinţarea unităţii.

Potrivit reprezentanților Brigăzii 9 Mecanizate Mărășești, la data de 1 iulie 1949 lua fiinţă, în garnizoana Bucureşti, Batalionul 34 Tancuri care, la data de 24 august 1949, este dislocat în garnizoana Tulcea, iar la data de 1 martie 1950 în garnizoana Basarabi (Murfatlar).

Aniversarea celor 72 de ani de existenţă a debutat cu ceremonia militară organizată la sediul batalionului. În cadrul ceremoniei, comandantul Batalionului 912 Tancuri ,,Scythia Minor”, locotenent-colonel Iulian Popa, a transmis un mesaj de mulţumire colectivului, pentru modul în care îşi desfăşoară activităţile.

Anul acesta, cu ocazia aniversării, tanchiştii au organizat, în premieră, competiţia sportivă ,,Cupa Cavalerilor Albi”. În cadrul competiţiei, militarii din cadrul batalioanelor subordonate şi a subunităţilor Brigăzii 9 Mecanizată ,,Mărăşeşti” şi-au demonstrat calităţile sportive pe parcursul celor trei probe: tenis de masă, minifotbal şi ştafetă. Militarii şi-au reprezentat unităţile cu mândrie şi au dat tot ce au mai bun în lupta pentru câştigarea Cupei.

Loturile clasate pe primele trei locuri au fost medaliate şi felicitate de comandantul Batalionului 912 Tancuri ,,Scythia Minor”, locotenent-colonel Iulian Popa şi şeful de stat major al Brigăzii 9 Mecanizată ,,Mărăşeşti", colonel Marian Niculae.

Sursa foto: Facebook/Brigada 9 Mecanizată Mărășești
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii