Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:38 24 07 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șacali filmați în județul Tulcea. Video de excepție

ro

09 Jan, 2021 14:55 3163 Marime text
  • Într-o postare video pe canalul de Youtube al Regia Nationala a Padurilor – Romsilva sunt surprinși într-o zonă de pădure apar câțiva șacali într-o filmare realizată la Romsilva - Ocolul Silvic Rusca din cadrul Direcției Silvice Tulcea.

Conform Romsilva șacalii sunt împărțiți în trei specii, dintre care două trăiesc în Africa, iar canis aureus moreoticus este subspecia șacalului auriu care trăiește în Europa.

Șacalul este o specie mică, retrasă, foarte greu de văzut.

Șacalul auriu a evoluat dintr-un canid primitiv acum 1,9 milioane de ani.

Este o specie de canid bazală, primitivă, mult mai veche decât lupul, de care îl despart cam 800 000 de ani de evoluție.

Dieta șacalului conține în medie 50% rozătoare mici, restul fiind format din păsări, vegetale și ungulate sălbatice. Este mult mai omnivor comparativ cu lupul.

Șacalul are o lungime de cca 120 cm, din care numai coadă are 30 cm și cântărește în jur de 10-12 kg.

Pentru cineva care nu e obișnuit cu vocalizările lor, urletele șacalilor în noapte pot fi chiar deranjante și înfricoșătoare. ”Howlingul” lor este diferit de urletul lupului.

Șacalul are un urlet modulat, nu scoate un sunet continuu cu modificări crescătoare, ci își tremură vocea, iar doi șacali care urlă te pot face să crezi că este o adevărată haită acolo.


Șacalul rămâne singurul mamifer răpitor dominant din multe zone ale țării și de top în Dobrogea
 
Credit video: Mircea Verghelet-Regia Nationala a Padurilor - Romsilva
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii