Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:14 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protagonişti, de la Constanţa Un dosar care a făcut înconjurul ţării, amânat pentru 2014 (document)

ro

10 Dec, 2013 00:00 1804 Marime text
Procesul în care Bogdan Mircea Teodorescu, Vlad Ştefan Zaharia, Dragoş Emil Petcu şi Cristian Dolană, angajaţi ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Constanţa, au fost trimişi în judecată de Parchetul General al României continuă la Curtea de Apel Constanţa. Cei patru sunt acuzaţi de tortură, lipsire de libertate în mod ilegal, complicitate la infracţiunea de lipsire de libertate în mod ilegal, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi fals intelectual. Recent, judecătorii instanţei de judecată au decis amânarea cauzei pentru anul viitor, respectiv 10 ianuarie 2014.
 
La începutul lunii septembrie, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor: Bogdan Mircea Teodorescu, Vlad Ştefan Zaharia şi Dragoş Emil Petcu (primii doi în stare de arest preventiv) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tortură, lipsire de libertate în mod ilegal, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi fals intelectual. În această cauză, Cristian Dolană a fost acuzat de tortură şi de complicitate la infracţiunea de lipsire de libertate în mod ilegal.

Organele de anchetă susţin că victima în acest proces este un investigator sub acoperire, care îşi desfăşura activitatea în aceeaşi zonă cu cei patru lucrători ai BCCO Constanţa, respectiv în zona unui club din staţiunea Mamaia. Primul termen de judecată a avut loc pe data de 13 septembrie, când Curtea de Apel Constanţa a menţinut măsura arestării preventive faţă de Bogdan Mircea Teodorescu şi faţă de Vlad Ştefan Zaharia. În aceeaşi şedinţă, Curtea i-a respins lui Zaharia cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, ca nefondată.
 
25 septembrie - Judecătorii au luat act de retragerea cererilor de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu sau ţara formulate de Teodorescu şi de Zaharia. Şi asta pentru că au fost puşi în libertate de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României;
 
24 octombrie - Curtea a amânat dosarul pentru 28.11.2013, pentru pregătirea apărării;
 28 noiembrie - Curtea a amânat din nou cauza, noul termen fiind stabilit pentru 6 decembrie;
 6 decembrie - Curtea a amânat cauza pentru 10 ianuarie 2014.
Dosarul se află în atenţia completului de judecată 1 Fond, prezidat de Viorica Lungu.

Ti-a placut articolul?

Comentarii