Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Probe incerte in cazul celor sapte persoane acuzate de contrabanda

ro

28 Oct, 2005 00:00 1364 Marime text

In urma cu o luna, atunci cand au fost prinsi cu tigari si bauturi alcoolice, cei care sunt cercetati acum sub acuzatia de contrabanda, au dat o explicatie de adormit copiii, respectiv ca au gasit marfa pe un camp * Chiar daca aceste sustineri sunt greu de crezut, oamenii legii trebuie sa probeze ca sunt neadevarate * Miercuri seara, pe numele celor sapte a fost emisa ordonanta de retinere pentru 24 de ore * ieri, acestia au fost audiati la parchet, insa pana la inchiderea editiei noastre, nu se finalizasera cercetarile

Sapte persoane, care in opinia anchetatorilor, au participat la contrabanda cu tigari descoperita in urma cu o luna au fost audiate, ieri, de procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta. Constantin Tocia, Rebu Mihai, Marian Ionut Carapet, Nicolae Ciote, George Nivaci, Ismail Erdal si Mihai Siclieru au fost prezentati procurorilor cu propunerea de arestare preventiva, dupa ce in seara zilei de miercuri, politistii au emis ordonanta de retinere pentru 24 de ore pe numele acestora. Audierile s-au desfasurat destul de greoi, deoarece, surse juridice au declarat ca efectiv nu exista probe certe si concludente care sa demonstreze vinovatia celor sapte. Aceleasi surse au precizat ca este de la sine inteles ca tigarile nu au fost gasite pe camp, asa cum au declarat cei cercetati de contrabanda, insa acest aspect mai trebuie si dovedit. "Nu se poate merge pe simple speculatii. In justitie trebuie sa ai probe ca sa demonstrezi ca cele sustinute de cei acuzati nu sunt adevarate" a spus unul dintre avocatii care-i apara pe cei cercetati de contrabanda. Pe de alta parte, se pare ca in cadrul audierilor la Parchet, s-au pus in discutie si competenta institutiei care sa instrumenteze cazul de fata. Este vorba despre faptul ca fiind vorba de contrabanda, Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta ar putea sa-si decline competenta in favoarea Parchetului de pe langa Judecatoria Mangalia (locul unde s-a petrecut fapta). Ca urmare a faptului ca audierile s-au desfasurat destul de greoi, (tinand cont ca este vorba de sapte peroane) la inchiderea editiei noastre, procurorii nu finalizasera cercetarile si nu luasera nici o masura impotriva celor acuzati de contrabanda.

Marfa in valoare de 30.000 de euro, provenea dintr-un duty-free de la Vama Veche

Actiunea politistilor de ieri a inceput de fapt, in cursul noptii de 28 spre 29 septembrie, atunci cand ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor impreuna cu lucratori din cadrul Politiei Municipiului Mangalia au depistat cinci tineri care transportau cu autoturismele proprii 120 de baxuri cu tigari netimbrate, in valoare de peste 30.000 de euro si mai multe sticle cu bauturi alcoolice. Cele cinci masini se aflau in trafic in zona localitatii constantene Limanu. Dupa o urmarire pe cativa kilometri, politistii au reusit sa le opreasca, iar soferii autoturismelor au fost condusi la Politia din Mangalia. Cele cinci persoane care se aflau la volanul masinilor sunt Constantin Tocia, de 24 de ani, proprietar al autoturismului CT 30 TNC, Rebu Mihai, in varsta de 29 de ani care conducea autoturismul cu numarul de inmatriculare CT 28 SAI, Marian Ionut Carapet, de 22 de ani, proprietarul autoturismului CT 22 MMY, Nicolae Ciote, de 30 de ani, posesor al autoturismului cu numarul de inmatriculare CT 63 TUG si George Nivaci, de 26 de ani, conducatorul si posesorul masinii cu numarul CT 03 NGM. Luati la intrebari de oamenii legii, soferii au dat o explicatie de adormit copiii, respectiv ca ar fi gasit marfa pe un camp din Limanu. Deoarece existau anumite banuieli cum ca tigarile si bauturile alcoolice au fost scoase din duty-free-urile din Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, unul dintre soferii suspecti recunoscand ca lucreaza la un duty-free din zona, anchetatorii au intreprins un control la magazinele respective. In consecinta, s-a stabilit ca intr-adevar toata marfa a fost luata de la unul dintre magazinele duty-free din zona PPF Vama Veche. Asa au aparut in "carti2 si doi operatori ai duty-free-urilor, respectiv, Ismail Erdal si Mihai Siclieru. Drept urmare, toti cei sapte s-au ales cu dosare penale pentru contrabanda. In alta ordine de idei, s-a luat in calcul si faptul ca fara aportul politistilor de frontiera si al vamesilor de la Vama Veche, marfa nu ar fi putut fi introdusa in tara. Reprezentantii Politiei de Frontiera au luat masuri drastice, noua dintre politistii de frontiera de la Vama Veche fiind dati afara din serviciu. In schimb, cei ai Autoritatii Nationale a Vamilor au dispus, doar detasarea pe o perioada de 60 de zile la alte vami din tara a celor care erau considerati raspunzatori de cele intamplate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii