Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:00 19 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Printre ei, doi minori 12 migranţi irakieni şi trei călăuze bulgare, depistaţi la Negru Vodă prin sistemul de termoviziune (galerie foto)

ro

17 Jul, 2015 00:00 1397 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în apropierea frontierei de stat 12 cetăţeni irakieni care intenţionau să intre ilegal în România din Bulgaria, pe jos, pe la frontiera verde, destinaţia finală declarată fiind ţări din Spaţiul Schengen. Grupul de migranţi a fost călăuzit de trei cetăţeni bulgari, dintre care doi au fost reţinuţi în zona Negru Vodă, iar al treilea, care călătorea cu un autoturism, în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Negru Vodă au observat, miercuri noapte, cu ajutorul sistemului de termoviziune, în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Negru Vodă, un grup de 14 persoane care se deplasau pe jos, la frontiera verde, dinspre Bulgaria spre România.

Poliţiştii au reţinut 14 persoane de sex masculin, care au fost conduse la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Negru Vodă pentru cercetări. În urma verificărilor, s-a stabilit că 12 dintre bărbaţi sunt cetăţeni irakieni, doi minori şi 10 adulţi, cu vârste cuprinse între 15 şi 45 de ani, alţi doi fiind cetăţeni bulgari, F.S. şi E.N, de 29 şi 38 de ani.

Migranţii irakieni au încercat să intre ilegal în România, pe jos, cu scopul declarat de a ajunge în Germania şi Elveţia, fiind călăuziţi de cei doi cetăţeni bulgari. Extinderea cercetărilor a condus la depistarea unui alte călăuze, un cetăţean bulgar în vârstă de 31 de ani, care a încercat să intre în România pe la Vama Veche, la bordul unui autoturism marca Ford Galaxy, înmatriculat în Bulgaria.

În urma controlului, în interiorul autoturismului au fost găsite două grame de substanţă vegetală susceptibilă a fi marijuana, ascunsă în propriul telefon mobil, în locul acumulatorului.

Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat”, „trafic de migranţi” şi „complicitate la trafic de migranţi”. Cel de-al treilea cetăţean bulgar, S.I, depistat în Vama Veche, este cercetat şi pentru infracţiunea de „introducere sau scoatere din ţară a drogurilor de risc, fără drept”.
În cazul de migraţie ilegală, cercetările sunt continuate de poliţiştii de frontieră constănţeni sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de la lângă Tribunalul Constanţa. La finalizarea cercetărilor, grupul de cetăţeni irakieni va fi predat autorităţilor de frontieră din Bulgaria, conform protocolului existent între cele două state.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii