Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:18 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cetățeni irakieni și sirieni, prinși în timp ce intenţionau să iasă ilegal din ţară, ascunşi în remorca unui TIR

ro

07 Jan, 2019 12:57 1387 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Timişoara au descoperit 12 cetăţeni irakieni si sirieni, care intenţionau să iasă ilegal din ţară, ascunşi în remorca unui TIR, încărcat cu materiale de construcţii.

Automarfarul era condus de un cetăţean turc ce va fi cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

Potrivit Poliției de Frontieră, în data de 07.01.2019, la ora 01.00, poliţişti de frontieră din cadrul ITPF Timişoara au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale in cadrul căreia au monitorizat un grup format din 12 persoane care, în localitatea Pişchia, a fost îmbarcat în compartimentul marfa al unui automarfar înmatriculat în Turcia.

După ce mijlocul de transport s-a pus în mişcare spre municipiul Arad, poliţiştii de frontieră au intervenit, au oprit camionul şi l-au condus la sediul ITPF Timişoara. Astfel, în urma controlului specific, în interiorul compartimentului de marfă au fost descoperiţi ascunşi, printre încărcătura mijlocului de transport, 12 de cetăţeni străini.

Automarfarul era condus de un cetăţean turc V. S., în vârstă de 47 ani şi transporta conform documentelor de însoţire materiale de construcţii, pe ruta Turcia - Germania, tranzit Romania.

În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni irakieni şi sirieni, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani, toţi fiind solicitanţi de azil în România.

Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei, unde doreau sa-şi găsească locuri de muncă.

Extinzând cercetările, la locul îmbarcării au mai fost descoperite alte patru persoane, cetăţeni irakieni (2 bărbaţi, un minor şi o femeie), de asemenea solicitanţi de azil în România.

În prezent, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi pentru şoferul ansamblului rutier şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cetăţeni străini, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Sursa foto: Poliția de Frontieră Română
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii