Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:16 04 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primele condamnări într-un mega-dosar instrumentat de DIICOT

ro

21 Aug, 2020 17:22 1412 Marime text
 
  • După mai bine de doi ani de la trimiterea în judecată a venit și prima condamnare.

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus, la începutul lunii ianuarie 2018, reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a 20 inculpaţi, pentru săvârșirea  infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane în formă continuată, trafic de minori în formă continuată şi proxenetism.
 
În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2012, doi inculpaţi au constituit un grup infracțional organizat în scopul săvârșirii infracțiunilor de trafic de persoane și trafic de minori. Ulterior, la grupul infracțional organizat au aderat și ceilalți inculpaţi.
 
Începând cu anul 2012 și până în prezent (2018), membrii grupului infracțional organizat, au recrutat/transportat/transferat/adăpostit/primit în scopul exploatării prin obligare la practicarea prostituției opt victime, dintre care două  minore.
 
După mai bine de doi ani de la trimiterea în judecată a venit și prima condamnare.
 
Prin sentința penală nr. 923 din data de 18.08.2020, Tribunalul București a dispus condamnarea unui număr de 20 de inculpați, la pedepse cuprinse între 3 ani de închisoare cu suspendare și 15 ani și 8 luni de închisoare cu executare, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.
 
Instanța a admis acţiunile formulate de către părțile civile și a obligat în solidar o parte dintre inculpați la plata unor sume de 65.000 de euro și 10.000 de lei cu titlu de despăgubiri civile – daune morale.
 
Totodată, în baza art. 112 alin. (1) lit. e) din Codul penal, instanța a dispus confiscarea specială a următoarelor bunuri şi sume de bani, aparținând inculpaților, după cum urmează:
-un teren în suprafață de 270 mp.;
-un apartament;

-suma de 79.960 lei obținută din valorificarea a două autoturisme;
-sumele de 286.500 euro și 1.246.500 lei, obținute de către inculpați din exploatarea victimelor;
 
Decizia Tribunalului București nu este una definitivă și poate fi atacată cu apel.
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii