Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:36 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut o întrevedere cu o delegație parlamentară a Canadei

ro

06 Sep, 2023 19:27 846 Marime text
Foto: facebook/Marcel CiolacuPrim-ministrul Marcel Ciolacu a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu o delegație parlamentară a Canadei, condusă de Raymonde Gagné, președinta Senatului, care efectuează o vizită oficială în România în această perioadă.

Potrivit unui comunicat al Guvernului României, discuțiile din cadrul întrevederii au vizat consolidarea relațiilor bilaterale în domeniile energiei, educației, mediului, investițiilor, situația de securitate regională și sprijinul multidimensional acordat de cele două țări Ucrainei și Republicii Moldova.

”Această vizită oferă oportunități reale pentru consolidarea relației bilaterale între țările noastre și dezvoltarea de proiecte comune în domenii de importanță strategică. Suntem interesați în finalizarea și semnarea unei Declarații de Parteneriat Consolidat și a unei foi de parcurs cu acțiuni concrete în cooperarea noastră bilaterală”, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu.


Premierul Marcel Ciolacu a mulțumit doamnei Raymonde Gagné pentru sprijinul părții canadiene în ceea ce privește finanțarea procesului de retehnologizare a Unității 1 de la CNE Cernavodă, dar și dezvoltarea și operarea Unităților 3 și 4, amintind cu această ocazie și de apropiata vizită a ministrului energiei Sebastian Burduja în Canada.

”Dezvoltarea energiei nucleare civile reprezintă unul dintre obiectivele principale ale strategiei de securitate energetică a României,  contribuind la atingerea obiectivelor de decarbonare a sectorului de producere a energiei electrice şi menținerea stabilității Sistemului Energetic Naţional”, a subliniat Marcel Ciolacu.


În cadrul întrevederii, prim-ministrul Marcel Ciolacu a subliniat necesitatea întăririi securității zonei euro-atlantice, prin consolidarea în continuare a poziției NATO pe Flancul Estic. Cu această ocazie, premierul a mulțumit pentru prezența importantă a Canadian Air Task Force în România, sub comanda NATO, care s-a încheiat în decembrie anul trecut.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii