Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:11 25 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prejudiciu de 56 de milioane de euro Curtea de Apel Bucureşti redeschide, azi, dosarul fostului şef al banilor din România (rechizitoriu)

ro

04 May, 2015 00:00 1473 Marime text

Sorin Blejnar, fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, se va afla, azi, în atenţia judecătoarei Mariana Constantinescu, din Curtea de Apel Bucureşti. Magistratul va redeschide dosarul în care Blejnar este judecat pentru complicitate la evaziune fiscală şi constituirea unui grup infracţional organizat (în forma sprijinirii). Termenul de azi este acordat în vederea continuării cercetării judecătoreşti şi a administrării probatoriului încuviinţat.
 
Sorin Blejnar a fost trimis în faţa judecătorilor de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei alături de mai multe persoane. Printre inculpaţi se numără Radu Nemeş, bănuit că ar fi fost coordonatorul grupului infracţional organizat, Diana Nemeş, George Guliu, asociat şi administrator la SC Excella Real Grup SRL Nicolae Bălcescu, Viorel Comăniţă, fost director al Autorităţii Naţionale a Vămilor, şi Florin Dan Secăreanu, fost şef al Serviciului de Informaţii de Protecţie Internă Constanţa.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA susţin că, „în perioada 2011 - 2012, inculpaţii Nemeş Radu, Nemeş Diana Marina, Guliu George, Chirvăsitu Dumitru, Buliga Mihai, Jugănaru Andrei Florin, Preda Dumitru, Moldovan Ovidiu Ioan şi Ghişe Pavel Dumitru au constituit un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii de infracţiuni de evaziune fiscală prin sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale aferente unor tranzacţii cu aproximativ 90.000 de tone de motorină comercializate sub aparenţa unor produse petroliere inferioare“.
 
„Grupul a fost sprijinit în diferite modalităţi de Marta Codruţ Alexandru, Blejnar Sorin, Comăniţă Viorel, Secăreanu Florin, ce reprezentau palierul de protecţie, precum şi de Vrînceanu (fostă Cozma) Mariana, Belba Nicolae, Ionescu Lucian, care se aflau în subordinea celorlalţi membri şi executau dispoziţiile acestora, cunoscând scopul urmărit. Inculpaţii Nemeş Radu, Nemeş Diana Marina şi Guliu George, precum şi SC Excella Real Grup SRL au ascuns sursa impozabilă corespunzătoare activităţilor reale pe care le desfăşura societatea, au înregistrat în contabilitate şi în declaraţiile fiscale cheltuieli fictive referitoare la achiziţii de ţiţei şi au omis înregistrarea operaţiunilor de comercializare a motorinei, în scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale, şi au prejudiciat bugetul de stat cu suma de 242.642.205,44 de lei (aproximativ 56 de milioane de euro)“, conform procurorilor Anticorupţie.
 
Rechizitoriu
​Trimitere în judecată Sorin Blejnar, Viorel Comăniţă, Florin Dan Secăreanu şi alţii. Prejudiciu, 56 de milioane de euro (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii