Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:32 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul Silviu Coșa „Presiunea pe veniturile românilor este o realitate pe care nu o putem depăși prin măsuri populiste“

ro

21 Feb, 2022 21:43 1470 Marime text

Prefectul Silviu Coșa a făcut o postare pe pagina de socializare unde vorbește despre presiunea pe veniturile românilor.


Prefectul precizează că, o reducere a CAS la 20% va ajuta toți românii, atât pe cei din mediul privat, cât și pe cei din sectorul bugetar.


De asemenea, reducerea TVA cu două procente, până la 17%, va ajuta la domolirea inflației, o măsură foarte bine primită de mediul privat, mai ales că vorbim despre o scădere care s-ar aplica pentru toate sectoarele de activitate.



Postarea integrală de pe pagina de Facebook a prefectului Coșa
 

 
Presiunea pe veniturile românilor este o realitate pe care nu o putem depăși prin măsuri populiste, care să lovească în cei care produc plusvaloare. Soluțiile au fost discutate în ședința BEx al PNL la care am participat astăzi.


O reducere a CAS la 20% va ajuta toți românii, atât pe cei din mediul privat, cât și pe cei din sectorul bugetar. De asemenea, reducerea TVA cu două procente, până la 17%, va ajuta la domolirea inflației, o măsură foarte bine primită de mediul privat, mai ales că vorbim despre o scădere care s-ar aplica pentru toate sectoarele de activitate.


Cele două direcții gândite de PNL vor avea efecte imediate și, pentru o eficiență cât mai mare, care să se reflecte și în buzunarele românilor, acestea trebuie susținute prin reforme și investiții. Cei 7% din PIB, destinați investițiilor, trebuie să rămână prioritatea coaliției, astfel încât spirala inflaționistă să nu lovească, în primul rând, în românii cu venituri reduse.


Rămâne ca măsurile găsite de PNL să fie explicate de specialiștii din Ministerul Finanțelor și tuturor decidenților influențați de mirajul creșterii artificiale a unor venituri, în detrimentul unei creșteri solide pe termen lung.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii