Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:08 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizări ale procurorilor cu privire la ancheta în cazul incendiului de la Ferma Dacilor

ro

29 Dec, 2023 15:16 729 Marime text
Foto: ISU PrahovaParchetul de pe lângă Tribunalul Prahovaa transmis printr-un comunicat de presă câteva precizări privind desfăşurarea urmăririi penale în cauza sinistrului ce a avut loc la Complexul turistic "Ferma Dacilor" din localitatea Tohani, comuna Gura Vadului, judeţul Prahova

Potrivit procurorilor organele de cercetare penală, sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, au efectuat o serie de activităţi de urmărire penală, cum ar fi: 

1. În perioada 26.12.2023 - 28.12.2023, au fost efectuate activităţi de cercetare la faţa locului, cu sprijinul unei echipe multidisciplinare formată din specialişti şi experţi din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova, Inspectoratului de Stat în Construcţii, Institutul Naţional de Criminalistică din cadrul Poliţiei Române, Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă Petroşani (INSEMEX) şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova.

Cercetarea la faţa locului a fost finalizată, procedându-se la asigurarea zonei.

2. Au fost dispuse expertize genetice judiciare pentru stabilirea identităţii persoanelor decedate, în baza profilelor ADN, în cazul a şapte victime expertizele fiind finalizate.

Cu ocazia efectuării cercetării la faţa locului au mai fost identificate mai multe fragmente osoase, şi cu privire la acestea fiind dispusă efectuarea unei expertize genetice judiciare, în prezent nefinalizată.

3. Au fost dispuse şi efectuate autopsiile medico-legale ale victimelor identificate.

4. A fost realizată audierea mai multor persoane.

„De asemenea, au fost efectuate şi alte acte de cercetare penală, dintre care enunţăm:
Solicitarea de înscrisuri, verificări la autorităţi şi instituţii abilitate cu avizarea / autorizarea activităţii în cadrul punctului de lucru unde s-a produs evenimentul, dispunerea de constatări, şi altele.



Menţionăm că şi în aceste zile sunt în derulare activităţi de urmărire penală care urmăresc administrarea unui probatoriu complex.

Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare, iar pe măsura derulării cercetărilor vom informa opinia publică.

Precizăm că aceste activităţi nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“ - au precizat procurorii.

Citește și. 

Mai multe fragmente osoase găsite de anchetatori printre ruinele Fermei Dacilor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii