Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:15 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial de la IGSU! Inspectorul șef al ISU Prahova, eliberat din funcție după incendiul de la Ferma Dacilor

ro

23 Jan, 2024 15:54 765 Marime text
Foto: ISU PrahovaCa urmare a evenimentului tragic produs în data de 26 decembrie 2023, în localitatea Tohani, județul Prahova, la solicitarea șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Șerban Cantacuzino” al județului Prahova și-a exprimat acordul cu privire la eliberarea din funcția de comandă deținută, pentru a nu exista suspiciuni în ceea ce privește ancheta aflată în derulare, acesta ocupând funcția din data de 17.05.2022, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. 

Potrivit IGSU, în conformitate cu prevederile legale în vigoare și în baza acordului personal, începând cu data de 28.12.2023, ofițerul a fost mutat pe o funcție corespunzătoare pregătirii sale profesionale la Centrul Operațional Național din Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, funcție prevăzută cu grad și coeficient inferioare celei ocupate anterior.

„Menționăm că ofițerul în cauză ocupă funcția de șef serviciu, o funcție inferioară celei de inspector șef.

Ofițerul în cauză nu a ocupat nicio funcție în cadrul Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență. În perioada 01.03.2017 - 31.03.2021, acesta a ocupat funcția de comandant al Centrului Național de Perfecționare a Pregătirii pentru Managementul Situațiilor de Urgență, iar ulterior, în perioada 01.04.2021 - 16.05.2022 a fost încadrat în funcția de inspector șef la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Neron Lupașcu” al județului Buzău. În perioada 17.05.2022 - 27.12.2023, ofițerul a fost încadrat în funcția de inspector șef la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Șerban Cantacuzino” al județului Prahova.

În ceea ce privește aspectele referitoare la o presupusă hărțuire, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, prin structurile sale specializate, nu deține informații despre nicio plângere în acest sens“ - au mai precizat reprezentanții IGSU.

Citește și: 

Tribunalul amână pronunţarea pe redeschiderea urmăririi penale în dosarul privind controlul ISU de la Ferma Dacilor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii