Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:03 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Portul Constanța. Polițiștii de frontieră au depistat mii de discuri de frână susceptibile a fi contrafăcute

ro

17 Dec, 2021 10:52 1215 Marime text


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța - Sud Agigea au descoperit în Portul Constanţa, într-un container sosit din China, peste 3.000 de piese auto, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute. 

În data de 16.12.2021, o echipa comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanta Sud Agigea a efectuat controlului fizic asupra unui container sosit din China, încărcat cu piese auto, ce avea ca destinatar o societate comercială de pe raza județului Mureș.

În urma verificărilor amănunţite s-a constatat în interior se aflau mai multe baxuri ce conţineau 3.022 discuri de frână, care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute.  

Bunurile, cu o valoare de aproximativ 1 milion lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

Totodată, polițiștii de frontiera efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.

Sursă foto: Garda de Coastă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii