Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:38 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politisti retinuti pentru furt de motorina

ro

06 Aug, 2008 00:00 1422 Marime text

Soarta a lovit din nou Politia Transporturi. Ieri, triajul Palas se transformase intr-o zona de razboi, in care trebaluiau sarguinciosi ofiteri DGA, jandarmi si procurori. Gheorghe Panait, adjunctul sefului de post TF Palas, a fost prins la scurt timp dupa ce sustrasese 120 de litri de motorina.

Politistul a fost surprins, culmea ghinionului, de colegii sai de la jandarmi. O patrula a oprit autoturismul in care acesta se afla. Politistul, in uniforma, dar la volanul autoturismului propriu, s-a ingalbenit brusc. Avea in portbagaj 120 de litri de motorina in recipiente de plastic, furtunuri si tot arsenalul necesar unui furt de combustibil, cel mai probabil, din cisternele care tranziteaza triajul cu destinatia port. Suspiciunile nu se opresc insa aici. Se pare ca politistul facea parte dintr-o adevarata retea, in care sunt "varati" alti colegi de la Transporturi. Mai mult, din informatiile neoficiale reiese ca, de fapt, politistul a fost "asteptat" si ca in plasa jandarmilor ar fi trebuit sa pice o cisterna. In ultima clipa, insa, adjunctul sefului de post se razgandise si plecase cu autoturismul propriu. Inca de la primele ore ale diminetii, ofiterii DGA, insotiti de efective din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta, au descins in triaj. Jandarmii au impresurat zona. Primul cercetat a fost autoturismul politistului, in care se aflau obiectele incriminatorii. Apoi cercetarile s-au extins asupra personalului unei firme al carei "sediu", compus din trei baraci, era lipit de liniile ferate. Nimeni nu a dorit sa dea declaratii cu privire la modul in care firma respectiva este implicata. In vizorul anchetatorilor se afla in prezent cinci politisti constanteni, respectiv patru subofiteri ai politiei Transporturi Constanta si un politist al Sectiei 4 a IPJ. Cei cinci au fost retinuti si predati procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta cu propunere de arestare preventiva. Ultimul cuvant asupra libertatii celor cinci il vor avea, insa, judecatorii.

Doua luni de activitate infractionala

La inchiderea editiei, numarul politistilor cercetati s-a ridicat la sase. Potrivit unui comunicat al DGA, anchetatorii au efectuat, ieri dimineata, 22 de perchezitii la domiciliul unor persoane suspectate de implicare in furturi de produse petroliere. Ancheta a demarat de la unele informatii potrivit carora mai multi salariati ai Garii CFR Palas, impreuna cu politistii de la PTF Palas Constata, fura combustibil din garniturile aflate in triaj. Ofiterii DGA au descoperit ca este vorba despre un grup din cinci politisti de la TF Palas, un politist al Sectiei 4 si alte zece persoane, dintre care opt angajati ai CFR si doi ai unei societati comerciale din localitate. Potrivit Adinei Florea, prim-procuror al Parchetului Tribunalului, activitatea infractionala s-ar fi desasurat in perioada aprilie - iunie 2008, cand membrii retelei au sustras si au vandut aproape 60 de tone de produs petrolier. Valoarea motorinei comercializate se ridica la 255.000 de lei. Parchetul a inceput urmarirea penala impotriva celor 16 persoane pe 30 iunie, in baza probatoriului administrat de DGA. Agentii de politie sunt acuzati de luare de mita, complicitate la furt calificat si asociere in vedea savarsirii de infractiuni. Restul celor implicati sunt cercetati pentru aceleasi infractiuni, mai putin luarea de mita, care s-a transformat in dare de mita. Conform anchetatorilor, membrii retelei lucrau in echipe de cate doi, care dispuneau de instalatii artizanale de sustragere a combustibilului din vagoane. Garniturile erau trase intr-o zona nesupravegheata, iar motorina era transportata cu masini inscriptionate cu insemnele politiei si vanduta apoi in Navodari si Murfatlar.

Scris de: {autor}Olimpia CEARA {/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii