Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:55 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția de Frontieră Zece cetăţeni din India au încercat să intre ilegal în Romania din Serbia. Un suspect de trafic de migranți, reținut

ro

29 Jul, 2022 11:11 1115 Marime text
Control la frontiera. foto: Poliția de FrontierăÎn cadrul unei acţiuni de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia - Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au depistat, în zona de competenţă, zece cetăţeni din India, care au încercat să intre ilegal în Romania din Serbia. În acţiunea ilegală, migranţii au fost sprijiniţi de un cetăţean român, care este cercetat pentru infracțiunea de trafic de migranți în stare de arest preventiv.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, în data de 27.07.2022 în jurul orei 12.40, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Jimbolia s-a declanșat o acțiune privind prevenirea şi combaterea traficului de migranți în zona de frontieră, fiind organizat un filtru de control pe comunicația DN59A între localitățile Jimbolia-Căpriniș.             

Polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea unui autoturism marca Opel Zafira, înmatriculat în România, despre care existau suspiciuni că şoferul transportă migranți din zona de frontieră. La controlul efectuat, în interiorul mijlocului de transport se mai aflau alți zece pasageri, trei femei și șapte bărbați.

Existând suspiciuni cu privire la motivul prezenţei în zonă, persoanele în cauză au fost conduse la sediul Sectorului Politiei de Frontieră Jimbolia, pentru cercetări suplimentare.

În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit faptul că pasagerii sunt cetățeni din India, care au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România pe jos, la frontiera verde.

„Colegii noștri efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cetăţenii din India și Pakistan, respectiv de trafic de migranți și fals privind identitatea pentru conducătorul autovehiculului.

Totodată pe numele cetățeanului român, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș a admis propunerea procurorului de caz, fiind dispusă cercetarea în stare de arest preventiv pentru 30 zile.

Dorim să reamintim cetăţenilor români şi străini să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situaţia în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunţe echipajele Poliţiei de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcţionează non-stop 021.9590“ - au mai precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii