Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:48 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția de Frontieră Cinci sirieni, descoperiți într-un autovehicul care transporta păsări, la Giurgiu. Șoferul a fost arestat preventiv

ro

04 Jun, 2022 13:25 1075 Marime text
foto: Poliția de Frontieră

Cinci cetățeni sirieni, toți bărbați, au fost depistați într-o autoutilitară ce transporta păsări, joi, 2 iunie, în jurul orei 23.00, de polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, informează sâmbătă, 4 iunie, Poliția de Frontieră. 

Cei cinci cetățeni au fost descoperiți într-o autoutilitară pentru transportul păsărilor, înmatriculată în România. Vehiculul era condus de un cetățean român, în vârstă de 26 de ani, care, în prezent, este cercetat pentru infracțiunea de trafic de migranți, judecătorul de drepturi și libertăți dispunând arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 29 de zile.

În urma verificărilor efectuate asupra mijlocului de transport, polițiștii au depistat cetățenii sirieni ascunși într-un loc special destinat odihnei. 

Autoritățile precizează că aceștia intenționau să ajungă în Germania, Elveția și Austria, declarând că s-au urcat în mijlocul de transport când se aflau pe teritoriul Bulgariei.

De asemenea, s-a stabilit că șoferul intenționa să îi ajute să treacă ilegal frontiera de stat pentru suma de 2.000 euro. 

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cetăţenii străini, respectiv de trafic de migranți în formă agravantă pentru conducătorul mijlocului de transport, mai arată sursa citată. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii