Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plase de pescuit şi zeci de kilograme de peşte, confiscate

ro

16 Apr, 2013 00:00 984 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă a judeţului Constanţa, identificând doi bărbaţi care transportau, cu un autoturism, plase monofilament din nylon în lungime de 846 de metri şi 63 de kilograme de peşte fără documente legale.

În urma acţiunii au mai fost ridicate în vederea continuării cercetărilor un peridoc artizanal, o barcă din tablă şi două vâsle.
Poliţiştii de frontieră din cadrul PPF Midia au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Dacia, la care era ataşat un peridoc. În autoturism se aflau C.G., în vârstă de 31 de ani, şi C.C., de 33 ani.
În Dacie au fost găsiţi şase saci din plastic, în care se aflau şapte plase tip monofilament din nylon şi 63 de kilograme de peşte, pentru care cei doi bărbaţi domiciliaţi în judeţul Constanţa nu au putut prezenta documente justificative pentru transportul efectuat. Verificările au stabilit că respectivul peridoc, pe care se afla o barcă din tablă, confecţionată artificial, nu este înmatriculat.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele de pescuit în lungime de 846 de metri, iar cantitatea de peşte a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
Peridocul, barca din tablă şi două vâsle au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „transport al peştelui fără documente legale”, „deţinere şi folosire a plaselor de pescuit tip monofilament” şi „tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009, respectiv art. 85 din O.U.G. 195/2002.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii