Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste trei sute de kilograme de peste confiscate intr-o zi

ro

02 Apr, 2009 02:58 969 Marime text
Alte cazuri de braconaj piscicol au fost depistate pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. În total, au fost confiscate 328 kilograme de peşte, 13 plase monofilament în  lungime totală de 875 metri, un dispozitiv electric de pescuit, un minciog, un acumulator auto, două motoare de barcă şi o ambarcaţiune.

Ziua de 31 martie a fost cu ghinion pentru C Marian şi R Ştefan, de 29 şi, respectiv, 45 de ani, ambii domiciliaţi în localitatea Sălcioara, din judeţul Tulcea. Aceştia transportau cu ajutorul unei bărci cu motor cantitatea de 254 de kilograme de peşte fără a avea documente care să ateste provenienţa.
Mai deţineau şi 10 plase monofilament, cu lungimea totală de 700 de metri cu care au reuşit să prindă 170 de kilograme de plătică, 62 de caras şi 22 de şalău.
Oamenii legii au confiscat întreaga cantitate pentru a fi predată unei societăţi comerciale de profil din localitatea Jurilovca. De asemenea, a fost confiscat şi motorul bărcii, în vederea depunerii în camera de corpuri delicte a IJPF Tulcea.
Cei doi pescari s-au ales cu întocmirea dosarelor penale pentru deţinere şi utilizare de plase monofilament.
Colegii din Sectorul PF Hârşova au depistat în dreptul kilometrului fluvial 245 pe D Ion, B Radu şi C Mihai. Aceştia descărcau de zor, dintr-o ambarcaţiune într-un autoturism înmatriculat în Constanţa, un dispozitiv electric de pescuit, un minciog, un acumulator auto şi cantitatea de 39 de kilograme de peşte din specii diferite.
Obiectele folosite pentru activitatea de pescuit, în valoare de 5.305 lei, au fost ridicate şi predate la camera de corpuri delicte a SPF Hârşova pentru continuarea cercetărilor. Celor trei li s-au întocmit dosare penale, înaintate către Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârşova.
În zona lacului Rezervaţiei Fundul Mare, cadre ale Sectorului PF Brăila, împreună cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale de Piscicultură şi Acvacultură, au depistat, în ziua de 30 martie, pe P Victor, de 55 de ani, C Gigi, de 35 de ani şi L Marian, de 42 de ani; domiciliaţi în localităţile Gropeni, Chişcani şi Tufeşti din judeţul Brăila. Aceştia desfăşurau activităţi de pescuit cu plase monofilament, de 175 de metri. În barca pe care cei trei o deţineau s-au descoperit 35 de kilograme de peşte, din speciile crap şi şalău. Cei în cauză se vor alege cu dosare penale, iar cantitatea pescuită va fi predată spre valorificare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii