Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:43 16 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 200 kilograme de pește deținut fără documente legale confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni în acest weekend

ro

29 Mar, 2021 13:18 1095 Marime text
  • Poliţiştii de frontieră tulceni au depistat în cursul săptămânii trecute patru cetăţeni români care au transportat peste 200 kilograme peşte, fără să deţină documentele legale.
 
În data 27.03.2021, în jurul orei 14.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Pardina, aflaţi în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, în cooperare cu inspectori piscicoli din cadrul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (A.R.B.D.D.), au oprit pentru control pe Canalul 36, o ambarcațiune în care se aflau două persoane de sex masculin.
În urma verificărilor, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni români, în vârstă de 59 şi 64 ani, cu domiciliul în Brăila, respectiv București, iar în urma controlului ambarcației a fost găsită o cantitate însemnată de pește pentru care persoanele în cauză nu au putut prezenta documente legale. În urma cântăririi a rezultat cantitatea de 140 kilograme peşte specia sânger despre care cei doi au declarat că l-au cumpărat de la persoane necunoscute din zona Sulina, neprimind documente de proveniență și transport de la aceștia.
 
De asemenea, în data de 28.03.20214, în jurul orei 15.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Isaccea, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au descoperit pe raza localităţii Luncavița, două persoane care transportau cu un autoturism o cantitate de pește pentru care nu au putut prezenta documente de proveniență.  
În urma verificărilor a rezultat faptul că cei doi sunt cetăţeni români, în vârstă de 34 și 30 ani, ambii cu domiciliu în Galați, şi au declarat că au cumpărat peștele de la persoane necunoscute și este destinat consumului propriu. După cântărirea peştelui a rezultat o cantitate totală de 73 kilograme peşte din speciile morunaș și șalău.
 
Întreaga cantitate de peşte a fost predată unor societăţi comerciale de profil, conform procedurile legale, iar poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor deproducerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament” şi „deţinere, transport sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi a altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori a produselor din peşte. Documentele de provenienţă vor însoţi mărfurile, indiferent de locul în care acestea se află, pe timpul transportului, al depozitării sau al comercializării, prevăzută de art. 64 lit. h din OUG 23/2008 actualizată.
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii