Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:08 18 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Pescari din Mangalia, rătăciți pe Marea Neagră din cauza ceții (galerie foto)

ro

27 Nov, 2016 11:15 1170 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au intervenit pentru salvarea unor pescari români care s-au rătăcit în Marea Neagră din cauza ceții.

Ieri, în jurul orei 13.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au fost solicitaţi de către dispeceratul Centrului Maritim de Coordonare (MRCC) să intevină pe Marea Neagră, pentru a salva două persoane de sex masculin a căror barcă pescărească plutea în derivă. Poliţiştii de frontieră au intervenit cu o navă de patrulare şi supraveghere maritimă, aflată în misiune pe Marea Neagră, care a ajuns în zona indicată şi a declanşat acţiunea de salvare.

Persoanele aflate în dificultate au fost recuperate de către echipajul navei maritime, în jurul orei 14.40, iar barca pescărească în lungime de aproximativ şapte metri a fost remorcată până în Portul Mangalia.

Bărbaţii, în vârstă de 65, respectiv 61 de ani, domiciliaţi în municipiul Mangalia nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. Aceștia au declarat că din cauza ceţii şi-au pierdut reperele şi s-au deplasat cu ajutorul motorului până la consumarea combustibilului de la bord, după care au fost purtaţi de curent până în zona de unde au fost recuperați.

Ti-a placut articolul?

Comentarii