Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții la Constanța! Vizat un bărbat suspectat de bănuit de evaziune fiscală pe teritoriul unor state membre ale Uniunii Europene (GALERIER FOTO)

ro

16 May, 2023 13:49 1081 Marime text
Sursa foto: IPJ ConstanțaLa data de 15 mai a.c., polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, în colaborare cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța – Serviciul Investigații Criminale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au executat 2 percheziții domiciliare, în baza unui ordin european de anchetă emis de autoritățile judiciare din Germania.
 
Potrivit unui comunicat al IPJ Constanța, cele două percheziții au fost efectuate la locuințele unui bărbat, de 55 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată, pe teritoriul unor state membre ale Uniunii Europene.

„Astfel, în urma efectuării perchezițiilor au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor de către autoritățile germane, mai multe telefoane mobile, tablete, dispozitive de stocare electronice și înscrisuri cu valoare probatorie.
Totodată, au fost descoperite și ridicate o armă letală, respectiv un pistol, și 26 de cartușe de calibrul 22, pentru care nu exista autorizație de deținere sau folosire a armelor letale.
Arma și muniția aferentă au fost ridicate de polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.
Bărbatul, pe numele căruia autoritățile judiciare din Germania au emis un mandat european de arestare pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța și reținut, pentru 24 de ore“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Acesta a fost condus și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, urmând a fi prezentat Curții de Apel Constanța, cu propunere legală.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ”Tomis” Constanța.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii