Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:44 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Percheziții la Constanța la două persoane suspectate că ar fi agresat un bărbat pe strada Eliberării

ro

13 Sep, 2023 19:22 867 Marime text
La data de 12 septembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția 4 Poliție, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au efectuat o percheziție domiciliară la locuința a doi bărbați, de 57 de ani, respectiv 29 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunilor de lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Potrivit IPJ Constanța, din cercetările efectuate a reieșit că, la data de 1 septembrie a.c., pe fondul unui conflict legat de nerestituirea unei sume de bani, aceștia ar fi agresat fizic, pe strada Eliberării, un bărbat, de 44 de ani.

„În urma efectuării percheziției domiciliare au fost ridicate, în vederea indisponibilizării, un autoturism, 800 de lei, două telefoane mobile, precum și mai multe înscrisuri cu valoare probatorie.

Cei doi bărbați au fost reținuți, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, fiind conduși și încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

La data de 13 septembrie a.c., bănuiții au fost prezentați instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile, propunere ce a fost admisă“ - au mai precizta reprezentanții IPJ Constanța.

UPDATE: Oficial de la Biroul de informare publică și relații cu mass-media din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța 

La data de 13.09.2023 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a propus judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 13.09.2023 şi până la data de 12.10.2023 inclusiv, a inculpaţilor I.L.C. şi I.S.A., cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de lovirea sau alte violenţe, prev. de art. 193 alin. 21, lit. c din C. Pen., şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, prev. de art. 371 alin. 2 din C. Pen., ambele cu aplic. art. 38 alin. 2 din  C. Pen.
           
În concret, în cauză s-au reţinut următoarele:

În data de 01.09.2023, în jurul orei 15:15, inculpatul I.L.C., în vârstă de 57 de ani, a acostat persoana vătămată P.V., în vârstă de 44 de ani, pe trotuarul străzii Dezrobirii din municipiul Constanţa, în zona intersecţiei cu strada Eliberării. După ce i-a solicitat persoanei vătămate remiterea unei sume de bani, în contul unei datorii, inculpatul I.L.C.  l-a apelat telefonic pe fiul său, inculpatul I.S.A., în vârstă de 29 de ani, solicitându-i prezenţa la faţa locului. Acesta a ajuns în scurt timp la locul indicat, iar apoi cei doi inculpaţi au lovit în mod repetat persoana vătămată, cu pumnii şi picioarele, provocându-i leziuni traumatice care necesită pentru vindecare 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

Totodată s-a reţinut că prin acţiunile lor cei doi inculpaţi au tulburat ordinea şi liniştea publică.

La data de 13.09.2023 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a admis propunerea procurorului de caz, dispunând luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 13.09.2023 şi până la data de 12.10.2023 inclusiv, faţă de inculpaţii I.L.C. şi I.S.A.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
 
Citește și: 

Polițiști agresați de doi scandalagii la Negru Vodă, județul Constanța. Suspecții, reținuți. Detalii din anchetă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii