Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:46 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții în județul Constanța la persoane bănuite de furt și tâlhărie. Doi suspecți, reținuți

ro

01 Oct, 2023 15:09 879 Marime text
În perioada 22 – 28 septembrie 2023, Inspectoratul General al Poliției Române, prin Direcția de Poliție Transporturi, în cooperare cu Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Autoritatea Navală Română și Garda Națională de Mediu, a organizat operațiunea „CLEAN WATERS”. 

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, activitățile au vizat respectarea legislației în domeniul protecției mediului, prevenirea şi combaterea poluării, verificarea personalului navigant și a conducătorilor de ambarcațiuni, pe linia consumului de băuturi alcoolice, respectarea regimului juridic al frontierei de stat și prevenirea și combaterea migrației ilegale.

„Totodată, au fost desfășurate acțiuni pentru verificarea respectării prevederilor referitoare la regimul deșeurilor, evidența deșeurilor, depozitări, instalații de stocare, epurare, racorduri de descărcare la mal sau plutitoare a apelor impurificate (nave, docuri, pontoane), combaterea evaziunii fiscale și a contrabandei cu produse accizate, verificarea legalității folosirii forței de muncă, prevenirea şi combaterea pescuitului ilegal, a deținerii şi folosirii uneltelor de pescuit interzise, precum şi a valorificării fără documente legale a peștelui şi produselor piscicole, asigurarea respectării legislației în vigoare referitoare la extracția şi valorificarea produselor de balastieră, precum şi protecția intereselor statului în materie de fiscalitate şi protejarea mediului înconjurător.  

În urma activităților desfășurate, în zona porturilor, au fost legitimate 651 de persoane și au fost verificate 215 autovehicule, 90 de nave, 17 autorizații de pescuit, 17 licențe de pescuit și 90 de permise de pescuit“ - au mai precizat reprezentanții Poliției Române.


Au fost constatate 10 infracţiuni, aplicate 52 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 15.660 de lei, iar, în cadrul activității de urmărire penală, sunt cercetate 6 persoane.

Exemplu:

1. La data de 26 septembrie a.c., polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța - Serviciul Județean de Poliție Transporturi Ialomița și Biroul Județean de Poliție Transporturi Constanța au pus în aplicare 7 mandate de percheziție domiciliară, în județul Constanța, într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, producerea, importul, comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârșelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial,  producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament și tâlhărie calificată.

În cadrul activităților, au fost descoperite și ridicate 15 unelte de pescuit comercial tip setcă, din care 12 din plasă monofilament în lungime de aproximativ 850 de metri și 3 din fir textil în lungime de aproximativ 300 de metri, deținute ilegal și 5 terminale mobile.

În urma administrării probatoriului, s-a dispus reținerea a două persoane, ambele din județul Constanța, pentru 24 de ore, fiind introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Constanța. 

Citește și: 

Armă de foc găsită în timpul unor percheziții în județul Constanța la persoane suspectate de agresiune și violare de domiciliu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii