Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:51 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții DIICOT Trafic de minori și proxenetism. Tinere din zona rurală a județului Constanța, obligate să se prostitueze prin țară

ro

10 Jun, 2020 10:15 1959 Marime text
•    În perioada august 2017 - martie 2018, membrii grupului ar fi racolat mai multe tinere, majore și minore, pe care le-ar fi exploatat sexual.

Nouă percheziții domiciliare sunt desfășurate la aceste momente de către polițiștii BCCO Constanța și BCCO Suceava, sub coordonarea DIICOT Suceava, într-un dosar rivind privind constituirea de grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism.

Conform anchetatorilor, „membrii grupului ar fi racolat tinere din zona rurală a județului Constanța și le-ar fi determinat și înlesnit practicarea prostituției în alte localități din țară (Suceava, Botoșani, Brăila, Buzău, Bistrița, Cluj-Napoca, Sibiu, Zalău, Arad, Baia Mare, Oradea, Târgu-Jiu, etc.)“.

Iată datele oficiale puse la dispoziție de autorități:

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.- S.T. Suceava, efectuează 9 percheziții domiciliare, la locuințele unor persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism.
La data de 10 iunie a.c., polițiștii efectuează 9 percheziții domiciliare, în județul Constanța, la locuințele unor persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.
Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada august 2017 - martie 2018, membrii grupului ar fi racolat mai multe tinere, majore și minore, pe care le-ar fi exploatat sexual, obținând astfel bani.
Concret, membrii grupului ar fi racolat tinere din zona rurală a județului Constanța și le-ar fi determinat și înlesnit practicarea prostituției în alte localități din țară (Suceava, Botoșani, Brăila, Buzău, Bistrița, Cluj-Napoca, Sibiu, Zalău, Arad, Baia Mare, Oradea, Târgu-Jiu, etc.).
La activități participă polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanța, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanța.

Sursa foto (cu rol ilustrativ): Arhiva ZIUA de Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii