Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:10 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții DGA în județul Cluj într-un dosar de fals și delapidare! Vizați, doi ofițeri de poliție

ro

29 Jan, 2024 12:13 618 Marime text
Foto: DGA facebookPercheziții într-o cauză penală în care se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și delapidare au avut loc astăzi în județul Cluj! 
 
În cursul zilei de astăzi, 29.01.2024, organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciului Judeţean Anticorupţie Cluj desfășoară activități procedurale într-un dosar penal instrumentat în coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, în care se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și delapidare.

Potrivit DGA, în cauză, sunt efectuate percheziții domiciliare la imobilele deținute de doi ofițeri de poliție, șefi de poliții municipale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, fiind pusă în aplicare și o ordonanță de predare bunuri la sediul SC Domeniul Public Turda SA.

„Anterior, la data de 17.01.2024, în același dosar penal, a fost efectuată o percheziție la sediul Primăriei Municipiului Turda, județul Cluj, fiind ridicate bunuri și înscrisuri relevante pentru cauză.
Din cercetările efectuate, până în prezent, a rezultat că, în cursul anului 2023, un funcționar public din cadrul Primăriei Municipiului Turda cu funcție de conducere a atestat în fals că pavajele ridicate din zona centrală a municipiului în vederea înlocuirii cu unele noi, erau distruse și inapte utilizării. Acesta le-ar fi scos din patrimoniul primăriei, oferindu-le contra cost sau cu titlu gratuit unor persoane apropiate, inclusiv unor polițiști din cadrul I.P.J. Cluj“ - au mai precizat reprezentanții DGA Cluj.


În continuare se desfășoară activități de cercetare penală în vederea strângerii de date pentru a proba activitățile infracționale ale tuturor persoanelor implicate.
 

„Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“ - au mai menționat reprezentanții DGA.

Citește și: 

Șofer din Brașov, cercetat de DGA pentru dare de mită
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii