Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:07 16 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții Construcții fără autorizaţie în Parcul Herăstrău, care este monument istoric

ro

24 Mar, 2021 11:04 900 Marime text


Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice efectuează 4 percheziții domiciliare, în municipiul București și în județul Ilfov, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, anunță IGPR.

Ancheta îi vizează pe reprezentanţii unor societăţi comerciale care au efectuat lucrări de desfiinţare/construire a unor corpuri de clădire, fără autorizaţie, pe un teren primit în concesiune de la ALPAB în Parcul Herăstrău, care este monument istoric, potrivit stiripesurse.ro

În această cauză, sunt efectuate cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de executare, fără autorizație de construire sau de desființare, ori cu nerespectarea prevederilor acesteia, de lucrări de construire, reconstruire, extindere, reparare, consolidare, protejare, restaurare, conservare, precum și orice alte lucrări, indiferent de valoarea lor, care urmează să fie efectuate la toate categoriile de monumente istorice prevăzute de lege, la construcții amplasate în zone de protecție a monumentelor și în zone construite protejate și abuz în serviciu.

Faptele au legătură cu efectuarea de lucrări de construire/desființare fără autorizație de construire/desființare în zona unui parc, ce figurează cu regim de monument istoric, urmând a fi pusă în aplicare o ordonanță de oprire a lucrărilor emisă de unitatea de parchet.

Reprezentanții ai trei societăți comerciale vor fi conduși la sediul unității de poliție, în vederea aducerii la cunoștință a faptelor pentru care a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale și audierii acestora, pentru clarificarea situației de fapt.

La acțiune, participă polițiști din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, luptători ai Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică.
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii