Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe post de execuţie Iată cum intră comisarul-şef Niţoi în analele Poliţiei Constanţa

ro

20 Dec, 2010 02:02 1905 Marime text
După ce a stat preţ de câteva săptămâni bune în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, comisarul-şef Cristinel Niţoi, adjunctul Poliţiei Neptun, s-a întors acasă, acesta fiind văzut sâmbătă prin centrul municipiului Mangalia. În condiţiile în care comisarul-şef Niţoi este pus la dispoziţie şi nu se poate întoarce la Poliţia Neptun ori Mangalia, omul legii acuzat de apartenenţă la gruparea condusă de Beinur Nuredin va fi transferat, cel mai probabil, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României au respins, vineri seara, recursul formulat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti împotriva deciziei ca adjunctul Poliţiei Neptun, comisarul-şef Cristinel Niţoi să fie eliberat pe cauţiune. Dosarul în care a fost eliberat Niţoi a fost înregistrat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie pe data de 14 decembrie, primind numărul unic 11306/2/2010. La doar câteva ore după pronunţarea ÎCCJ, comisarul-şef Niţoi a fost văzut plimbându-se prin centrul municipiului Mangalia. Obligat fiind la respectarea deciziei Curţii de Apel Bucureşti, adjunctul Poliţiei Neptun nu are voie să ia legătura cu martorii (trei fiind subalterni ai comisarului-şef) ori partea vătămată (Marian Mocea) din dosarul care i-a pătat reputaţia. În acest condiţii, Cristinel Niţoi nu se poate întoarce la Poliţia Neptun şi nici la cea din Mangalia. Surse din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa ne-au declarat că Niţoi va fi adus la sediul inspectoratului, unde va primi un post de execuţie. Mai mult decât atât, există posibilitatea ca adjunctul Poliţiei Neptun să ajungă la Patrulare.

Acuzele procurorilor

„Înainte de toate, cel mai probabil, (nr., Cristinel Niţoi) îşi va lua concediu urmând ca apoi să primească un post. Va fi tras pe o linie moartă. Rămâne de văzut care va fi ultima sentinţă a judecătorilor, dacă se face vinovat sau nu de ce s-a spus", au mai subliniat cei din IPJ Constanţa potrivit cărora, în acest moment, nu mai este niciun comisar-şef pus la dispoziţie, în afară de Cristinel Niţoi. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de urmărire penală şi criminalistică arată că împotriva lui Niţoi - ofiţer de poliţie judiciară s-a început urmărirea penală sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni de instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 25 raportat la articolul 248 din Cod penal, şi a unei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 248 din Cod Penal. Totodată, mai arată anchetatorii, în data de 12.10.2010 s-a dispus schimbarea încadrării juridice a faptelor săvârşite de către adjunctul Poliţiei Neptun, în infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, prevăzute de articolul 246 Cod penal, şi favorizarea infractorului, prevăzută de articolul 264 Cod penal, ambele cu aplicarea articolului 33 litera a din Cod penal.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ghiara 21 Dec, 2010 13:19 Lasati-l in pace pe Nitoi , e omul meu il bagam direct in IPJ Ct ...
  • alin 20 Dec, 2010 18:49 Ma ajuta Beinur si ajung sef la Constanta