Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:16 25 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parchetul General anunţă Timp de patru ani, un psihiatru din Constanţa ar fi făcut afaceri ilegale cu rețete medicale

ro

07 Sep, 2016 09:35 839 Marime text


Diana Lilia Bandrabur, medic psihiatru în cadrul Secţiei exterioare de psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a fost trimisă în judecată de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Medicul este suspectat de săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual în formă continuată (115 acte materiale), complicitate la înşelăciune în formă continuată (115 acte materiale), abuz în serviciu în formă continuată (115 acte materiale) şi complicitate la uz de fals în formă continuată (115 de acte materiale).
 
Într-un alt dosar, Diana Lilia Bandrabur are calitatea de partea vătămată, iar procurorii DNA susţin că ar fi fost şantajată de comisarul-şef de poliţie Nicu Ion, fostul comandant al Biroului Control Intern, al Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa şi al Poliţiei oraşului Hârşova. De altfel, în această cauză, Nicu Ion a şi fost condamnat în primă instanţă la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Comisarul-şef Nicu, condamnat - Medic psihiatru din Spitalul Judeţean, şantajat de un fost comandant din Poliţia Constanţa?

Revenind la dosarul instrumentat de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, din documentele magistraţilor reiese că, „în perioada 2008-2012, inculpata, în calitate de medic psihiatru în cadrul Secţiei exterioare de psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a eliberat mai multe prescripţii medicale compensate integral pentru mai mulţi pacienţi care, în realitate, nu au apelat la serviciile medicale ale medicului respectiv, nu au fost consultaţi de cea în cauză şi nu au beneficiat de medicamentele prescrise de Bandrabur Diana Lilia“.
 
„Ulterior emiterii de către medicul în cauză a prescripţiilor respective, acestea au fost înmânate reprezentanţilor farmaciilor de pe raza judeţului Constanţa, cu care medicul în speţă colabora, fie direct de către cea în cauză, fie prin intermediul altor persoane. La rândul lor, reprezentanţii farmaciilor au înaintat ulterior prescripţiile medicale false Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa, alături de documentaţia aferentă, solicitând decontarea lor și înregistrând astfel creşteri ale  încasărilor din vânzări. Cele 115 prescripţii medicale emise fără respectarea dispoziţiilor legale au o valoare totală de 115.037 lei și au fost eliberate pe numele unor persoane care fie au un alt medic curant, fie nu suferă de boli psihice sau chiar erau decedate la data înscrisă pe rețetă“, se mai arată în actele procurorilor.
 
De menţionat că pentru acoperirea prejudiciului s-a dispus luarea măsurii asiguratorii a popririi asupra sumelor de bani aflate în conturile bancare ale inculpatei, precum şi luarea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra a două imobile situate în municipiul Constanţa.
 
Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Constanţa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii