Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:41 10 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medicul psihiatru Diana Bandrabur, achitată în primă instanţă. 12 martori vor fi reaudiaţi la Curtea de Apel

ro

10 Oct, 2017 00:00 6245 Marime text
Magistraţii Judecătoriei Constanţa au concluzionat că în dosar nu există probe din care să reiasă că medicul Diana Lilia Bandrabur a săvârşit infracţiunea de care este acuzată
 
12 martori vor fi reaudiaţi în dosarul în care Diana Lilia Bandrabur, medic psihiatru în cadrul Secţiei Exterioare de Psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a fost achitată de Judecătoria Constanţa, în primă instanţă. Nemulţumiţi de decizie, procurorii au atacat decizia Judecătoriei la Curtea de Apel.
 
Medicul a fost trimis în judecată de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind suspectat de săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual în formă continuată (115 acte materiale), complicitate la înşelăciune în formă continuată (115 acte materiale), abuz în serviciu în formă continuată (115 acte materiale) şi complicitate la uz de fals în formă continuată (115 de acte materiale).
 
La termenul trecut, judecătorii Curţii de Apel Constanţa au admis cererea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa de reaudiere a martorilor: Nicorescu ElenaOprea OliverPreja DumitruŞchiopoaia VasileStănică EugeniaBuţu ConstantinCocoş MarietaCristea ConstantinaToma Carmen DanielaUzum GheorgheArdeleanu Daniela şi Prepeliţă Constantin. Totodată, instanţa a respins cererea numitului Ion Nicu de a fi audiat în cauză în calitate de martor. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 9 noiembrie, ora 9.00.
 
Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie arată că, „în perioada 2008-2012, inculpata, în calitate de medic psihiatru în cadrul Secţiei Exterioare de Psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a eliberat mai multe prescripţii medicale compensate integral pentru mai mulţi pacienţi care, în realitate, nu au apelat la serviciile medicale ale medicului respectiv, nu au fost consultaţi de cea în cauză şi nu au beneficiat de medicamentele prescrise de Bandrabur Diana Lilia“.
 
„Ulterior emiterii de către medicul în cauză a prescripţiilor respective, acestea au fost înmânate reprezentanţilor farmaciilor de pe raza judeţului Constanţa cu care medicul în speţă colabora, fie direct de către cea în cauză, fie prin intermediul altor persoane. La rândul lor, reprezentanţii farmaciilor au înaintat ulterior prescripţiile medicale false Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa, alături de documentaţia aferentă, solicitând decontarea lor şi înregistrând astfel creşteri ale încasărilor din vânzări. Cele 115 prescripţii medicale emise fără respectarea dispoziţiilor legale au o valoare totală de 115.037 de lei şi au fost eliberate pe numele unor persoane care fie au un alt medic curant, fie nu suferă de boli psihice sau chiar erau decedate la data înscrisă pe reţetă“, se mai arată în actele procurorilor.
 
Magistraţii Judecătoriei Constanţa au concluzionat că în dosar nu există probe din care să reiasă că medicul a săvârşit infracţiunea de care este acuzat.

Ti-a placut articolul?

Comentarii