Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:35 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ordinul „Virtutea Maritimă în grad de Comandor” pentru Pavilionul Navei Şcoală Mircea. Decretul a fost semnat şi publicat

ro

15 Aug, 2019 04:39 2250 Marime text
Aseară a fost publicat, în Monitorul Oficial al României Partea I numărul 679, din 14 august 2019, Decretul 664 privind conferirea Ordinului Virtutea Militară în grad de Comandor semnat de preşedintele României Klaus Iohannis, şi contrasemnat de primul ministru Vasilica-Viorica Dăncilă.

Actul normativ potrivit căruia „se conferă Ordinului Virtutea Militară în grad de Comandor, cu însemn de pace, pentru militari, Pavilionului Navei Şcoală Mircea” a fost emis „în semn de apreciere a înaltului profesionalism şi a rezultatelor importante obţinute de-a lungul timpului de echipajul navei, precum şi pentru contribuţia adusă la promovarea imaginii Armatei României!”
 
Reamintim că săptămâna trecută, velierul Mircea s-a întors dintr-un marş istoric de peste 90 de zile, care a avut loc între 5 mai şi 7 august 2019, prilej cu care tinerii de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ Constanţa au gustat pentru prima dată din viaţa de marinar.

Pe parcursul marşului nava-şcoală a străbătut peste 8.500 de mile marine făcând escale în 12 porturi europene (Siracusa, Barcelona, Almeria, Cadiz, Brest, Rouen, Haga, Hamburg, Southampton, Lisabona, Valleta şi Istanbul), primind la bord peste 12.000 de vizitatori.   

La bordul velierului, seara, tinerii învăţăcei aveau ocazia să vizioneze câte un film. „Într-una din aceste seri, am ales să vizionăm documentarul „Adrian V. Rădulescu - ctitorul” la bordul navei, iar aceştia (n.r. elevii de pe bric) au fost impresionaţi de ceea ce au văzut”, a declarat pentru ZIUA de Constanţa Mircea Târhoacă, comandant al navei-şcoală Mircea.

Pe 16 aprilie 2019, acest film documentar realizat la iniţiativa ZIUA de Constanţa era proiectat în aula mare a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, unitatea de învăţământ alăturându-se, astfel, proiectului nostru având ca obiect celebrarea, în an centenar, a personalităţii istoricului Adrian V. Rădulescu.  

Reamintim, totodată, şi că a 117-a ediție a Festivalului Mării, eveniment organizat cu ocazia Zilei Marinei Române, va fi marcată, la Constanța, prin manifestări dedicate navei-școală „Mircea”, ambasadorul onorific al României pe mările și oceanele lumii, cu prilejul împlinirii a 80 de ani de la intrarea în serviciul Marinei Militare Române.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii