Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:28 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Omagiu adus la Constanța Comemorarea Armistiţiului de la 11 noiembrie 1918 (galerie foto)

ro

11 Nov, 2014 00:00 1622 Marime text
La Careul Militar Francez, situat în Cimitirul Central Constanţa, s-a desfăşurat, duminică, un ceremonial organizat pentru comemorarea împlinirii a 96 de ani de la Armistiţiul din 11 noiembrie 1918 şi pentru omagierea tuturor combatanţilor din Marele Război.
La invitaţia lt. col. Christophe Midan, atașatul militar al Franţei la Bucureşti, la eveniment au participat şi reprezentanţi ai filialei Constanţa a Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria“.
 
După intonarea imnurilor Franţei şi României, lt. col. Christophe Midan a adus un omagiu soldaţilor francezi căzuţi în timpul primului război mondial şi înmormântaţi în România. Subprefectul Levent Mustafa Accoium a evocat sacrificiul celor 433 de militari francezi decedaţi în perioada 1916-1919 pe teritoriul României, în timpul misiunii de asistenţă militară sau în cadrul operaţiunilor desfăşurate de Armata Dunării pentru eliberarea României, ambele conduse de generalul Henri Mathias Berthelot. Au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor Francezi reprezentanţii misiunii franceze în România, ai garnizoanei militare Constanţa şi ai Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria“, reprezentată de col.(r) Remus Macovei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii