Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:41 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Numeroase contestaţii la Legea electorală pe rolul Tribunalului şi Curţii de Apel Constanţa. Ce au decis magistraţii

ro

05 May, 2016 00:00 1661 Marime text


După depunerea candidaturilor pentru alegerile locale, la instanţe au început să apară contestaţii depuse de contracandidaţi sau alegători. Pe rolurile Curţii de Apel Constanţa şi Tribunalului Constanţa au fost înregistrate mai multe contestaţii care le-au dat bătăi de cap intimaţilor.

Astfel, la Curtea de Apel Constanţa au fost înregistrate două astfel de contestaţii. În data de 3 mai, a fost înregistrată plângerea Biroului Electoral Judeţean Constanţa la adresa intimatului Partidul România Unită - Filiala Constanţa. Apelant în dosar mai apare şi Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr.14 Constanţa. Magistraţii au dispus definitiv să respingă apelul ca tardiv formulat.
 
Tot în data de 3 mai, a mai fost înregistrat un dosar în care apelantul contestator este Asociaţia Partida Romilor Pro-Europa, iar ca intimat apare Biroul Electoral De Circumscripţie Judeţeană nr. 38 Tulcea.
 
La Tribunalul Constanţa au fost înregistrate şapte contestaţii la legea electorală. Astfel, în data de 1 mai a fost înregistrată plângerea lui Marcel Geantă la adresa intimaţilor Tudor Mihai, Marian Roşca, Stăncel Crăciun, Mariana Bordea şi Ionel Ionascu. Contestaţia a fost respinsă definitiv ca nefondată.
 
În data de 30 aprilie a fost înregistrat un alt dosar, cu acelaşi obiect, petent fiind Cristian Radu, iar intimat - Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 2 Mangalia. Judecătorii constănţeni au respins definitiv apelul ca nefondat.
 
Tot în data de 30 aprilie, a mai fost înregistrat un dosar în care petent apare Partidul Mişcarea Populară, prin preşedinte Claudiu Iorga Palaz, iar intimat este Constantin Florin Micu. Şi acest apel a fost respins definitiv ca nefondat.
 
În data de 29 aprilie, a fost înregistrat un alt dosar în care Partidul România Unită - Filiala Constanţa este petent, iar Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 14 Constanţa este intimat. De această dată, magistraţii au admis contestaţia. „Anulează hotărârea nr. 13/27.04.2016 a Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 14 Constanţa. Admite propunerea de candidatură pentru Consiliul Judeţean Constanţa, formulată de Partidul România Unită - Comitetul Judeţean Constanţa, înregistrată sub nr. 37/26.04.2016“, potrivit minutei. Decizia nu este definitivă.
 
Tot în data de 29 aprilie, un alt dosar a fost înregistrat cu acelaşi obiect, în care Adrian Doru Sponte este petent, iar Costin Adrian Ilinca, Mihai Aristide Pacea, Adrian Tudora, Ion Posa, Marian Bujor, Dorina Marin, Florea Pisla şi PNL - Organizaţia Judeţeană Constanţa sunt intimaţi. Judecătorii constănţeni au respins definitiv ca nefondat apelul.
 
În aceeaşi dată, a fost înregistrat un dosar ce are ca obiect „contestaţie la legea electorală - contestaţie împotriva candidaturii pentru Primar“. Apelant reclamant este Ion Oprea, intimat reclamant este Dumitru Gaidargiu-Uzum, iar intimaţi pârâţi sunt Andrei Bejenaru, Ciprian Stefan Ilie, Mihaela Doboşan, Gheorghe Epuran, Viorica Cioara, Eliza Ciobanu, Viorica Burduja, Alexandru Varga, Vasilica Burdun, Vasile Maracineanu, Stelian Lazăr, Ştefan Tuca şi Iacob Marin. Intimat în dosar este Biroul Electoral de Circumscripţie Locală Comunală nr. 61 Sacele. Magistraţii au respins definitiv ca nefondat apelul.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii