Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:05 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#alegeriparlamentare2020 Remus Negoi (USR PLUS) - „Orice cetățean trebuie să știe despre cheltuielile publice”

ro

25 Nov, 2020 17:34 2232 Marime text

Remus Negoi, despre gestul deputaților și senatorilor USR din Parlament de a renunța la mandate: „Noi am intrat în Parlament cu un procent de 9%. În 2017, USR a inițiat o lege prin care să se elimine sau impoziteze cu 90% aceste pensii speciale. Atâta timp cât noi nu suntem speciali ca cetățeni, de ce parlamentarii să aibă privilegii? Din 2017 proiectul zace în sertar. Nu a rămas la statutul de gest. Demisiile sunt efective, cu data de 18 decembrie.”

„Trebuie să existe chestiuni reglementate foarte strict. Nu poți avea încredere în politicieni ca Ciolacu”, mai spune Negoi.

„Exista un scenariu foarte clar. În cazul în care PNL și-ar dori să nu se organizeze niciun plen, demisiile rămân înregistrate. Inițiativa legislativă există. Demisiile vor produce efectul. Noi vrem să punem presiune pe ei”, spune Negoi.

„În partid au fost părerile împărțite dacă să intrăm sau nu la guvernare”, mai spune Remus Negoi.

„Principiul alocării bugetare foarte stricte: orice sumă pe care o încasez ca stat trebuie să o aloc și altor categorii care nu produc”, a declarat Negoi.

Remus Negoi, despre accesul cetățenilor la informațiile publice: „Am avut reacții foarte virulente când s-a îngrădit accesul la informațiile publice. Orice cetățean trebuie să știe despre cheltuielile publice, chiar și despre salarii. Prin digitalizare, orice instituție publică trebuie să aibă afișate atât cheltuielile cât și salariile”.



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii